Horeca koelkasten voor professioneel gebruik

Wat is het verschil tussen een gewone koelkast en de horeca koelkast? Om te beginnen is het materiaal erg belangrijk, standaard modellen zijn vaak gemaakt van gemoffeld staal, en de meer robuuste en professionelere modellen zijn gemaakt van roestvrijstaal. Gemoffeld staal is in feite een stalen behuizing, dat bewerkt is met poedercoating. Dit is vaak een witte poedercoating. Daarnaast verschilt de interne behuizing ook vaak per model. Zo kan de binnenkant gemaakt zijn van aluminium, maar ook van RVS. Uiteraard zorgt een RVS interieur en exterieur er bij een horeca koelkast voor dat deze een stuk duurzamer is. Tevens is een RVS koelkast eenvoudig in schoonmaak. Daarnaast vind je bij koelkasten die speciaal voor de horeca zijn veel modellen met een stuk grotere inhoud dan de reguliere koelkasten. De inhoud van een koelkast met een enkele deur zijn verkrijgbaar tot grote inhouden van bijvoorbeeld 600 liter. Hierbij wordt ook vaak met gastronorm maten gewerkt, waardoor er dus een 2/1GN rooster of bak in de koelkast past.

Horeca koelkast met glazen deur

Horeca koelkasten zie je ook vaak met een glazen deur, ook wel display koelkasten genoemd. Dit heeft als voordeel dat het personeel direct kan zien wat waar in de koelkast ligt en hierdoor hoeft niet te worden gezocht in de koelkast naar het juiste product. Een ander voordeel is dat het kan worden gebruikt om klanten te triggeren tot impuls aankopen. Tafelmodellen kunnen bijvoorbeeld bij een toonbank of hoog bij de bar worden geplaatst zodat dranken goed in het zicht zijn voor de klanten. Een koelkast met een glazen deur verbruikt in de regel meer energie omdat de isolatie natuurlijk minder goed is dan een dichte deur.

Tips voor het kiezen van de juiste koelkast

Bij het kiezen van de horeca koelkast die goed bij u past is het belangrijk om te weten wat de gebruiksintensiteit is. Is het bijvoorbeeld voor in een hele drukke keuken of bar, met wel 100 of meer gasten, dan wordt een zwaarder en professioneler model aangeraden. Deze kunnen vaak ook functioneren in hogere omgevingstemperaturen tot wel 35 of 40 graden. Is de koelkast voor in de bedrijfskantine of bij een sportvereniging, waarbij 10-20 mensen gebruiken maken van een drankje, dan kunt u bijvoorbeeld goed uit de voeten met een lichter model, van bijvoorbeeld gemoffeld staal. Hiermee voldoet het wel aan uw eisen en wensen, tegen een scherpere prijs. Bij HorecaRama vindt u allerlei soorten horeca koelkasten, voor ieder situatie een passende koelkast. Van RVS koelkast, tot display modellen met een glazen deur of mini koelkasten. Weet u niet zeker welke u nodig heeft? Neem dan contact op met de klantenservice, u wordt vrijblijvend verder geholpen!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *