100 redenen voor een feestje

3810662879_e295e32730_zEen nieuwe jaar is aangebroken, als eerste wil ik dan ook openen met het wensen van al het goede voor 2015. Een prachtig jaartal volgens mij en dan kan alleen maar betekenen dat dit het jaar van de feestjes gaat worden.

Dat is dan meteen een mooie ingang voor een artikeltje want de dicht op elkaar liggende feestdagen van kerst en oud en nieuw zijn voorbij en moeten we ons toch weer even door de donkeredagen heen gaan slepen. 19 januari is het zelf Bleu Monday de datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

Toch ga ik je vertellen dat wij bij feestfestijn.nl aan dergelijke dagen geen boodschap hebben. Nee wij voelen ons meer verwant aan de brouwers van een bekend biermerk waar het motto was dat er altijd wel een reden is voor een feestje. Dus laten we nu eens even onze creatieve hersenen gebruiken en bezig gaan met een lijstje van redenen voor een feestje!

Het regent drie dagen feest

En dat is zeker een reden voor een feestje. Het is immers belangrijk voor de natuur veel regen! Reden genoeg dus om een regenfeest te organiseren. Nodig de buren en de mensen uit de straat uit voor een echt regenfeest. Zorg voor veel drinken, het is immers een vochtige bedoening dus is het thema water wel gepast. Voor de aankleding kan je een keer kiezen voor feestslingers die niet horizontaal hangen maar als regen van boven naar beneden hangen.

Een schone straat feest

Na al het geknal is de straat bezaaid met afval van al dat moois. Met de hele straat de straat opruimen en vervolgens behangen met ballonnen en ander feestelijk materiaal zorgt dat de hele staat weer fris en feestelijk is. Hoezo met een deprimerende rotzooi straat het jaar beginnen. Lekker met elkaar de rotzooi opruimen en meteen een feestje van maken.

Wintertuin feest

Komende week staat weer sneeuw op de planning hoewel de berichten over natte sneeuw spreken is een wintertuin feest geen raar idee. In “breng sfeer in de tuin” (14 november) schreven we al over de vuurkorven in de wintertuin. Nodig je buren en of vrienden uit om een heerlijke wintertuin feest te vieren. Ook hier kleed de wintertuin leuk aan met feestartikelen zoals onze leuke lampionnen die een tuin echt een prachtige sfeer mee kunnen geven. Wist je overigens dat we bij feestfestijn brandvertragende ballonnen verkopen? Heel passend bij de vuurkorven in dit feestje.

Winter sneeuwklokjes jacht

Het sneeuwklokje bloeit tussen januari tot april. En met de kids is het natuurlijk heerlijk om op sneeuwklokjes jacht te gaan. Het mooist is dit ook weer wanneer het sneeuwt en er sneeuw ligt. Dikke kleren aan het thermosflessen met warme soep en chocolademelk mee en op jacht naar het eerste sneeuwklokje van het jaar!

Jouw eigen reden voor een feestje

We hebben nu vier soorten feestjes opgenoemd en dat terwijl ik het in de titel wel over 100 redenen voor een feestje heb. Het leuke van een feestje vind ik echter het zelf verzinnen (onzinnig of zinnig) van een feestje en daar wil je dan ook graag voor uitnodigen.

Help mee en noem in de reacties waarom jij een feestje zou willen vieren. Welke redenen kan jij vinden om deze maanden volop te blijven genieten van jezelf en van anderen.

Ik ben er van overtuigd dat we bij de 100 komen!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.