3 manieren om jouw brochures te verspreiden

Heb jij een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuw bedrijf? Of wil je één van jouw huidige diensten of producten juist wat meer toelichten of promoten? Maak dan een brochure. Brochures lenen zich perfect voor het informeren van het publiek over jouw bedrijf, jouw diensten of een bepaald onderwerp wat belangrijk is rondom jouw onderneming. Een brochure heeft vaak meerdere pagina’s en kan daarom een completer aanbod bieden van jouw onderwerp. Wanneer je een brochure hebt laten ontwerpen en drukken, komt de volgende stap: de brochures verspreiden. Dat kan op verschillende manieren. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden, zodat je direct aan de slag kunt.

1: Huis aan huis verspreiden

Brochures kunnen prima huis aan huis verspreid worden. Dit zou je zelf kunnen doen. Dat neemt uiteraard veel tijd in beslag en je bereik is niet heel groot. Je kunt daarom ook wat studenten of scholieren inschakelen. Deze vinden het vaak erg leuk om een klein centje bij te verdienen en jij bent er enorm mee geholpen. Wil je het nog grootser aanpakken? Schakel dan een professioneel bedrijf in dat gespecialiseerd is in het verspreiden van reclame. Je kunt jouw verspreidingsgebied aangeven en er wordt op die manier geen enkel huis overgeslagen.

2: Publieke gebouwen

Vaak kun je bij publieke gebouwen ook je folder, brochure of flyer achterlaten. Denk bijvoorbeeld aan de bibliotheek, het buurtgebouw of een gezondheidscentrum. Het is verstandig je locatie gericht te kiezen. Heeft jouw brochure te maken met gezondheid? Bied je bijvoorbeeld een sportprogramma aan? Dan kun je bijvoorbeeld vragen bij de huisarts of je wat brochures achter mag laten. Patiënten in de wachtkamer kunnen zo jouw brochure lezen of meenemen.

3: Persoonlijk overhandigen

Je kunt ook ervoor kiezen brochures persoonlijk te overhandigen. In de winkelstraat zie je dit wel vaker. Er staan dan enkele mensen in opvallende jassen met brochures in hun handen en geven deze aan voorbijgangers. Met een persoonlijk kort praatje, kun je de mensen nog wat extra informatie bieden en ze warm maken voor jouw product, dienst of onderneming.  

Aan de slag

Weet jij al wat je in de brochure wilt hebben? Dan kun je aan de slag. Met mooie afbeeldingen in mooie kleuren valt jouw brochure natuurlijk nog meer op. Wil je meer tips over het ontwerp en design van jouw brochure? Ga dan op zoek naar een drukker die naast het drukken van de brochure ook kan helpen bij het ontwerp en design. Zo vang je direct twee vliegen in één klap.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.