4x soorten slaapzakken

Wanneer je gaat kamperen is een van de belangrijkste dingen die je niet mag vergeten een slaapzak. Een slaapzak is er in verschillende soorten, vormen en maten. Bij een slaapzak denk je daar vaak niet aan, maar kan wel van cruciaal belang zijn om je bijvoorbeeld goed warm te houden ‘s avonds. Weet je eigenlijk wel hoeveel slaapzakken er eigenlijk zijn? Lees hier de 4 populairste slaapzakken en welke jij het beste kan kiezen voor jouw trip.

 

Mummyslaapzak

De mummyslaapzak is waarschijnlijk de bekendste slaapzak. Dit model volgt als het ware de vorm van je lijf als je erin ligt en wordt daarom dan ook de mummyslaapzak genoemd. De bewegingsruimte bij deze slaapzak is dan ook erg weinig, waardoor de slaapzak goed aansluit rondom je lijf. Ga je op vakantie naar een wat kouder land? Of wil je gewoon lekker warm blijven? Dan is de mummyslaapzak een goede keuze. Ook heeft deze slaapzak een capuchon wat zorgt voor nog meer warmte. Een van de andere voordelen van een mummyslaapzak is dat het een erg makkelijk oprolbaar model is en daardoor ook licht en compact. Ideaal dus voor als je bijvoorbeeld gaat backpacken.

 

Dekenslaapzak

Naast de mummyslaapzak is de dekenslaapzak ook erg populair. Zoals de naam het al zegt ligt deze slaapzak als een soort deken om je heen. Je hebt bij deze slaapzak dan ook meer bewegingsruimte dan bij een mummyslaapzak. Doordat de slaapzak minder dicht om je lijf aansluit is de isolatie ook minder. Dit is dan ook een erg geschikt model voor de vakanties in wat warmere landen of simpelweg voor een logeerpartij. Een ander voordeel van een dekenslaapzak is dat deze qua prijs ook goedkoper is dan een mummyslaapzak.

 

Lichtgewichtslaapzak

De lichtgewichtslaapzak is eigenlijk de wens van iedereen. Een slaapzak die makkelijk mee te nemen is en daarnaast ook niet te veel weegt. Onder een lichtgewichtslaapzak, worden de slaapzakken verstaan die lichter zijn dan 1,5 kilo. Deze slaapzakken zijn dan ook geschikt voor tripjes waarbij je veel reist van A naar B. Denk hieraan aan bijvoorbeeld een loop- of fietstocht. Een lichtgewicht slaapzak is makkelijk op te rollen en daardoor erg prettig om mee te nemen. Kijk ook hier goed naar het gebied waar je gaat reizen om te kijken of een lichtgewicht slaapzak wel warm genoeg is.

 

Lakenzak

Ga je backpacken en wil je slaapzak goed beschermen? Dan is een lakenzak de oplossing voor jou. Al jaren lang wordt dit gezien als een favoriet onder de backpackers. Deze ‘zak’ is van zijden of katoen en past in vrijwel elke rugzak. Naast dat het handig is om je slaapzak schoon te houden is het ook ideaal voor de momenten waarop het te warm is om in een slaapzak te slapen of op de momenten waarom het koud is en deze zak ideaal is om ook in je slaapzak mee te slapen voor extra isolatie.

 

Weet jij welke slaapzak geschikt is voor jou? Bezoek voor meer informatie de website van Slaapzakplaza. De expert op het gebied van slaapzakken.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.