4x waarom we meer chocola moeten eten

De meeste vrouwen zijn dol op chocolade. Van melk chocolade tot chocolade met karamel en zeezout, we krijgen er geen genoeg van. Het komt je waarschijnlijk dan ook wel bekend voor: een klein stukje en vervolgens verdwijnt de hele reep. Net als met andere producten geldt: consumeer met mate. Toch is chocola niet zo slecht voor je als dat vaak wordt gezegd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat chocolade een goede bijdrage kan leveren aan bijvoorbeeld je huid. Lees hier waarom we meer chocola zouden moeten eten.

 

Goed voor je hersenen

Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar chocolade heeft een positieve bijdrage op de werking van je hersenen. Het zorgt er namelijk voor dat je scherp en gezond blijft. Natuurlijk niet in een keer een hele reep naar achtergooien, maar een klein stukje bij de koffie of thee kan geen kwaad. Een goed excuus dus om de 4 uur cup-a-soup te vervangen voor een lekker zoet tussendoortje. Wil je het echt verantwoorden doen? Kies dan voor chocolade met een hoog cacao gehalte. Hoe hoger het percentage cacao hoe ‘gezonder’ de chocolade is. In dit geval heeft witte chocolade helaas geen hoge bijdrage.

 

Goed voor je humeur

Met je verkeerde been uit bed gestapt? Dan kan een stukje chocolade het misschien wel een beetje verminderen. In een reep chocolade zit namelijk een stofje die ervoor zorgt dat de endorfineproductie wordt gestimuleerd. Hierdoor voelen we ons vrolijkers, gelukkiger en vooral beter.

 

Goed voor je huid

‘Chocolade zorgt voor pukkels en oneffenheden’. Dit is gelukkig een fabel! Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je de volgende ochtend na het eten van een chocolaatje of bonbon wakker wordt met pukkels. Je zal het misschien niet geloven, maar chocolade heeft een positieve bijdrage op je huid. Dit geldt echter wel bij de pure variant. Je krijgt er niet alleen een stralende huid van, maar beschermt je ook nogeens tegen UV-straling.

 

Chocolade als onderdeel van je dieet

Het klinkt niet echt logisch een dieet waar chocolade in voor komt. Toch schijnt een stukje chocolade met een hoog percentage cacao bij te dragen aan minder trek in andere zoetigheden of vette voeding. Ook hier geldt, eet chocolade met mate en kies daarbij bewust voor de versie met de meeste cacao.

 

Naast dat chocola dus een positieve bijdrage kan leveren aan je gezondheid, is het ook leuk om cadeau te geven bijvoorbeeld moederdag chocolade. Tot slot is chocolade ook veel te lekker om te laten staan.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.