5 tips voor een opgeruimde tuin in de herfst

Een opgeruimde tuin is voor veel mensen erg belangrijk. Een opgeruimde tuin zorgt voor rust. Niet iedereen kijkt er altijd even graag naar uit wanneer de tuin opgeruimd moet worden. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je de volgende tips zeker goed gebruiken.

Waarom is een opgeruimde tuin belangrijk?

Veel mensen kijken er ieder jaar tegen op om hun tuin op te ruimen. Dit is echter wel erg belangrijk om ieder jaar te doen. Het opruimen van blad wat van bomen of struiken af valt is bijvoorbeeld heel belangrijk. Als je dit blad laat liggen, is de kans groot dat het gaat rotten. Deze rottend bladen hebben een negatieve invloed op de grond in je tuin. Het is daarom erg belangrijk om in de herfst al het losliggend blad in de tuin op te ruimen. Het onderhouden van je tuinmeubelen of tuinhuisje is ook heel belangrijk. Vooral het onderhouden van houten tuinmeubelen is belangrijk. Het onderhouden van je tuinmeubelen draagt tegelijk bij aan het onderhoud van de meubels. Je kunt de meeste tuinmeubelen gewoon met een sponsje en een sopje doen. Wanneer je deze goed onderhoudt zul je het rotten van het hout zoveel mogelijk tegengaan. Wanneer je geen idee hebt waar je moet beginnen en wel wat hulp kunt gebruiken, zou je is kunnen kijken op: tenhoven-bomen.nl. Hier zijn veel verschillende bomen te vinden die op hun eigen manier een bijdrage kunnen leveren aan jouw tuin, zoals de kersenbomen.

Wat kun je doen om te zorgen voor een opgeruimde tuin?

Je gazon is een onderdeel van de tuin die in de herfst veel aandacht en onderhoud nodig heeft. Het is in de herfst namelijk heel belangrijk om je gazon winterklaar te maken. Wanneer je dit doet zal je gazon er in het voorjaar beeldig bij liggen. Wanneer je in de tuin een vijver hebt is het ook heel belangrijk om deze te onderhouden. Blad wat vanaf de bomen of struiken in de vijver komt heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van het water. Wanneer deze bladeren naar de bodem zakken zullen ze gaan rotten en het water vervuilen. Zorg er daarom altijd voor dat je de bladeren met een netje uit het water haalt. Wanneer je niet dagelijks instaat bent om dit te doen is het handig om een net over de vijver heen te spannen. Wanneer je in jouw huis gebruik maakt van een houtkachel is het slim om in de herfst je voorraad hout aan te vullen. Je wilt natuurlijk genoeg brandhout hebben wanneer je de koude winter ingaat. Let er wel op dat je alleen onbewerkt hout gebruikt.

Wat doe je met het afval?

Bij het opruimen van de tuin zul je niet alles kwijt kunnen in je GFT container. Wanneer deze vol is zijn er verschillende opties om je tuinafval op te ruimen. Het meeste tuinafval zal bestaan uit afgevallen bladeren, hiervoor staan langs de straat vaak korven waar de bladeren ingegooit kunnen worden. Mocht je meer afval hebben, dan kun je het ook gratis storten bij de milieustraat.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.