Aandachtspunten bij het kopen van wielen

Bij het aanschaffen van wielen is het natuurlijk wel fijn dat je de juiste wielen voor de juiste toepassing kan kopen. Bij het bezoeken van een webshop zul je zien dat er behoorlijk veel verschillende wielen zijn. Waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van wielen bij Wielenoutlet?

Bokwielen of zwenkwielen kopen

Om te weten welk type wiel je moet kopen is het belangrijk om eerst te weten wat er verschil tussen beide wielen is. Een bokwiel is een wiel dat vast staat en hierdoor dus niet kan meedraaien in een bepaalde richting. Als je deze wiel hebt kun je dus alleen vooruit en achteruit rijden. Dit is bij een zwenkwiel dus anders. Hiermee kun je namelijk alle kanten opdraaien. Of je een zwenkwiel of een bokwiel moet kopen ligt er dus puur aan wat je hiermee wilt gaan doen. Wil je alleen maar rechtdoor rijden of juist alle kanten op? Bokwielen en zwenkwielen kunnen echter ook worden gecombineerd. Dan kan je een bepaalde kar gemakkelijk in je eentje besturen. Het enige wat dan verandert is dat de bocht die genomen wordt een iets groter draaicirkel nodig heeft. Dit kun je vergelijken met een auto die bocht moet maken.

Hard of een zacht wiel?

De hardheid van een wiel is ook een belangrijk aandachtspunten. Zo rijdt hard wiel het beste op een zachte ondergrond. Hierdoor zal je sneller kunnen rijden. Heb je echter wat drempels of andere obstakels in de vloer dan kun je het beste kiezen voor een zacht wiel.

Doel van de wielen

Uiteraard is het doel van de wielen misschien wel het belangrijkste. Moet de wielen onder meubels komen of wordt het een verhuishondje. Er moet in ieder goed worden ingeschat hoeveel de wielen met dragen. Kijk daarbij ook goed naar de draagkracht per wiel. Ga daarbij ook ervan uit als er iets gedragen moet worden dat de draagkracht van drie wielen samen altijd hoger moet zijn dan het voorwerp wat gedragen moet worden. Bij een kar van vier wielen kan het namelijk zijn dat op een bepaald moment maar drie wielen op de grond staan.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.