De invloed van productfotografie

Als je een webshop begint dan is productfotografie van essentieel belang. Productfotografie is simpelweg het fotograferen van je producten. Veel bedrijven en organisaties doen hier niet aan. Soms is dat noodzakelijk omdat ze niet producten maar diensten aanbieden maar als de mogelijkheid er toe is, doe het dan!

Goede productfotografie

Het is vaak zo dat veel webshops starten met zelfgemaakte foto’s om die bij online producten te gebruiken. Dat is te begrijpen want als je een webshop begint dan kost dat al veel tijd en geld. Toch is het verstandig om zo snel mogelijk professionele productfotografie toe te passen op de webshop. Bezoekers willen graag een visueel beeld van wat ze krijgen en met behulp van dat visuele beeld wordt er ook een beslissing tot aankoop genomen. Want zie je iets zitten wat je niet bevalt op de foto, dan koop je het natuurlijk niet. Goede productfoto’s stralen kwaliteit uit en dat zal een positief effect hebben op de webshop zelf.

Do’s & dont’s

Als je aan productfotografie gaat beginnen zorg er dan voor dat je het wel goed doet. Anders straal je een slechte kwaliteit uit. Bekijk hier onder de do’s:

  1. Groot formaat foto. Zorg ervoor dat de weergave van de foto’s dusdanig groot zijn dat je kleine details kan zien. Dit vinden bezoekers belangrijk omdat ze graag alles willen keuren voordat ze iets online kopen.
  2. Goed belicht met de juiste kleurweergave. Je moet ervoor zorgen dat de foto’s de juiste kleurweergave hebben en dat ze ook goed belicht zijn. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat bezoekers blauwe schoenen bestellen maar uiteindelijk rode schoenen ontvangen.
  3. Meerdere aanzichten. Zorg ervoor dat je het product van meerdere kanten laat zien. Zo krijgen de bezoekers een goed beeld van de verschillende aanzichten die er zijn.

Bekijk hier onderstaand de dont’s:

  1. Achtergrond met verloop. Als je van plan bent om een product te presenteren met een achtergrond zwart-wit dan is dat geen goed plan. Zorg ervoor dat de achtergrond 1 duidelijke kleur is.
  2. Slordige achtergrond. Op de productfoto moeten geen rare kreukels of dingetjes zitten. Dat komt namelijk erg slordig over. Daarbij is het ook erg storend.
  3. Kleine/onderbelichte foto’s. Bij te kleine foto’s kunnen de bezoekers niet goed de details bekijken. Hetzelfde geld voor onderbelichte foto’s. Daar kun je ook niet goed de kleur en details zien.

 

Productfotografie uitbesteden

Nadat je dit allemaal hebt gelezen en je hebt of wilt een webshop zonder foto’s of onprofessionele foto’s dan is het dus noodzakelijk om daar verandering in te brengen. Heb je geen zin om er tijd en moeite in te steken? Laat de productfotografie dan over aan een professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat jou producten goed worden weergegeven op jou website!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.