De leukste handtassen

Praktisch nut

Het is niet overdreven om te zeggen dat vrijwel alle dames een handtas, en meestal zelfs meerdere tassen, in hun bezit hebben. Er kan er altijd nog wel eentje bij, want zo’n tas is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk.

Een handtas gaat altijd mee als een dame het huis verlaat. Het maakt niet uit of ze naar haar werk gaat of naar de lokale supermarkt. De tas moet mee, want daar zit alles in wat mevrouw (misschien) nodig heeft; haar portemonnee, een pakje zakdoekjes, een rolletje pepermunt, make-up spulletjes, tegenwoordig ook nog de smartphone en nog veel meer.

Waar een man genoeg lijkt te hebben aan de zakken van zijn jas of zijn broek, is een dame verloren zonder haar tas. Handtassen zijn dus must-haves voor dames van alle leeftijden. Er bestaat zelfs een Tassenmuseum in Amsterdam, waar 500 jaar geschiedenis van de van de (dames)tas tentoongesteld wordt.

Modeaccessoire

Niet alleen is er een praktisch nut, maar een dames handtas is ook een mode accessoire, die bij voorkeur past bij je outfit.

Tegenwoordig zijn er merken die wereldberoemd zijn vanwege hun exclusieve handtassen, zoals Herm├Ęs, Louis Vuitton, Gucci en Prada. Was vroeger een damestas vooral een praktisch hulpmiddel, waarvan het model nauwelijks veranderde, nu is de damestas onderdeel van de mode, en verandert elk seizoen met de mode mee.

De keuze uit dames handtassen is enorm. Niet alleen qua afmeting, maar ook qua kleur en materiaal. Er zijn kleine tassen waar je net een lippenstift in kan doen en big bags waar een laptop in past. Wat zoek je? Een praktische tas, zoals een rugzak, een stijlvolle tas van een bekend merk of een kleine clutch om mee te nemen naar een feest? Voor iedere gelegenheid en voor iedere smaak zijn er tassen voor dames.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.