De voordelen van een lamelparket vloer

Het kiezen van een nieuwe vloer, dat is best een opgave. Er zijn zoveel soorten vloeren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Van sommige vloeren weet je misschien ook wel niet wat het precies inhoudt. Dit is bijvoorbeeld bij lamelparket vaker het geval. Benieuwd wat het is en wat de voordelen er nou eigenlijk van zijn? Lees dan snel verder!

Wat is een lamelparketvloer eigenlijk?

Een lamelparket vloer ziet er hetzelfde uit als een massief houten vloer, maar is anders opgebouwd. De vloer bestaat uit lagen hout die kruislings verlijmd zijn. De toplaag is van echt hardhout en de onderlaag van vurenhout. Dit heeft ten opzichte van een houten vloer zeker voordelen. Hieronder lees je daar meer over!

Een goedkopere vloer

Een lamelparket vloer is vaak goedkoper dan een massieve houten vloer. Dit komt omdat lamelparket is opgebouwd uit drie lagen. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goede kwaliteit naaldhout. Alleen de bovenste laag is gemaakt van hardhout. Hierdoor wordt er 80% minder hardhout gebruikt. Dit zie je weer terug in de prijs!

Gaat lang mee

Sommige mensen zijn bang dat een lamelparketvloer minder lang meegaat omdat je deze minder vaak kan schuren. Een toplaag van 3mm klinkt inderdaad als weinig, maar een parketteur schuurt maar zon 0,6 mm weg. Daardoor is die toplaag meer dan genoeg. Je kunt je lamelparketvloer dan makkelijk twee keer schuren en renoveren. Over het algemeen wordt een vloer maar eens in de 10 a 15 jaar gerenoveerd. Een lamelparketvloer kan dus gewoon rond de 30 jaar meegaan. Een goede investering dus.

Geschikt voor vloerverwarming

Een massieve parketvloer is niet geschikt voor verwarming. Dit komt omdat het massief parket niet zo goed tegen temperatuurverschillen kan. Verder heeft het een hele hoge warmteweerstand. De vloer warmt dan te langzaam op.
Bij een lamelparket vloer kun je wel vloerverwarming leggen. De vloer werkt veel minder. Dit houdt in dat de vloer minder krimpt en uitzet bij temperatuurverschillen. Dit komt door de 90 graden kruislings verlijming van de lagen. Verder is er bij een lamelparketvloer veel minder sprake van warmteweerstand doordat er alleen een toplaag hardhout is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen op te noemen van een lamelparketvloer. Op het internet kun je je goed inlezen. Bij Kwaliteitparket ben je ook van harte welkom voor advies over een geschikte vloer. Veel succes gewenst met de zoektocht naar jouw perfecte vloer!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.