Disco de muziek van de Jaren 70 en 80

Disco was de muziek die erg kenmerkend is voor de jaren 70 en 80. De muziek is ontstaan in Amerika. Begin jaren 70 kwam de discomuziek in opkomst. Deze muziek was een mix van soul en funk. Pas tegen het einde van de jaren 70 werden de echte disco nummers, zoals we die nog steeds kennen, volop gedraaid in discotheken.

Met disco uit je dak
Discomuziek had maar één doel en dat was dat mensen uit hun dak gingen. Geen wonder dat er nu nog steeds veelvuldig discomuziek wordt gedraaid bij themafeesten of met de carnaval. Deze gelegenheden geven je een mooi excuus om een toffe disco outfit aan te schaffen. Wat dat betreft gaat disco nooit uit de mode. Niet qua muziek maar ook niet qua outfits.

Kleding om te swingen
Dat disco voor bedoeld is om helemaal uit je dak te gaan is terug te zien in de discokleding. De broeken hebben wijde pijpen en bijna alles is gemaakt van een lichte stretchstof die goed mee rekt bij al je moves. Maar de kleding zelf is eigenlijk ook al een feestje op zich. Steel de dansvloer in een discojurk vol glitters en je hebt geen discobal meer nodig. Of wat dacht je van de felroze en oranje pakken waarin je zeker op gaat vallen.

More is more met disco
Regels zoals less is more gelden absoluut niet bij disco. Je kunt met je outfit dus helemaal uit je dak gaan. Maak bijvoorbeeld je glitterpak nog meer swingend met disco accessoires. Vergeet dus zeker je glitterhoed, fluoriderende ketting, pruik en glitter das niet anders is het feestje niet helemaal compleet. Om het helemaal af te maken kun je ook nog een disco bril erbij dragen uiteraard ook verkrijgbaar in glitter of opvallende kleuren.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.