Doorgroeien naast je werk met een thuisstudie

Persoonlijke ontwikkeling is een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft, bewust en onbewust. Veel mensen en dan met name de carrière bewuste mensen vinden persoonlijke ontwikkeling een belangrijk goed. Logisch, want leren doe je je hele leven. Privé groeien we continue door de gebeurtenissen in ons leven, deze lessen van het leven kun je goed gebruiken bij toekomstige beslissingen maar ook op zakelijk niveau is je persoonlijke ontwikkeling een belangrijk item. Je kunt dit namelijk zelf sturen en natuurlijk jezelf nieuwe dingen leren. Ook hier geld dat dit zowel zakelijk als privé kan. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar hoe je jezelf kunt ontwikkelen en doorgroeien naast je werk met een thuisstudie.

Waarom blijven ontwikkelen?

Niet iedereen heeft hier behoefte aan. Zo zijn er veel mensen die het allemaal prima vinden zolang ze kunnen doen waar ze zin in hebben. Andere hebben weer grote ambities en willen hun dromen laten uitkomen. Ook deze groep kun je weer in tweeën splitsen, tussen dromers en doeners. Ben jij een dromer, en droom je alleen over ambities. Of onderneem je ook echt actie? In beide gevallen kan dit artikel interessant voor je zijn.

Wanneer je jezelf blijft ontwikkelen, kun je je dromen waar maken en doelen bereiken. Het cliché spreekwoord ‘waar een wil is, is een weg’ kan alleen maar werken wanneer de wil groot genoeg is om je doel te halen. Je zult een doener moeten zijn om dingen voor elkaar te kunnen krijgen. Om jezelf te blijven ontwikkelen en steeds weer nieuwe dingen te leren, is een thuisstudie een prachtig mooi middel. De vele voordelen van deze cursussen en opleidingen die je thuis vanuit je eigen comfort kunt volgen zijn erg groot.

Wat is een thuisstudie?

Eerst wat meer duidelijkheid over het concept thuisstudie. Noem het zoals je wilt: Leren op afstand, een thuiscursus, thuisopleiding, zelfstudie, of online cursussen. Het is allemaal het zelfde, de details zitten hem dan ook in de kleine verschillen. Tegenwoordig kun je namelijk elke thuisstudie online bestellen en je inschrijven voor een cursus of opleiding. Afhankelijk van waar je je inschrijft, kun je deze cursus compleet online en digitaal volgen, of kiezen voor een papieren versie.

Het voordeel van deze studies, is dat er geen toelatingseisen zijn. Je kunt de studie in je eigen snelheid volgen, heb je meer of minder tijd nodig, dan is dat geen enkel probleem. Indien je hiervoor hebt gekozen heb je tegen een extra tarief altijd een privé docent tot je beschikking. En kun je werkelijk elke cursus vinden die je maar wilt. Dit allemaal volgen en leren vanuit de comfort van je eigen huis lievelingsplek. En leren wanneer je dat wilt en het jou het beste uitkomt.

Vroeger werd er nog weleens scheef gedacht over een thuisstudie. Een cursus via LOI opleidingen, NTI of NHA thuisstudie werd niet serieus genomen. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De grotere en bekende onderwijsinstellingen zijn tegenwoordig erkend door de overheid en is een diploma erkend en net zoveel waard bij een thuisstudie als een diploma van een hogeschool of universiteit. Daarom is ook niets te gek. Je kunt complete Masters volgen en je Bachelor halen via een thuisopleiding.

Persoonlijke ontwikkeling.

Zeker wanneer je ambities hebt, en bijvoorbeeld binnen je bedrijf, of werkgebied wilt groeien. Je wilt promotie, een hogere functie of de baan van je dromen hebben. Of je nu wel of niet vroeger de juiste keuzes hebt gemaakt. Je kunt zelf de verandering zijn door te leren voor wat je wilt worden. Ook het excuus van geen tijd hebben, is verleden tijd.

Sterker nog, veel mensen doen dit in overleg met hun werkgever en krijgen soms de opleiding helemaal of gedeeltelijk vergoed. Wanneer het in het belang van het bedrijf is dat jij iets nieuws leert, en zo beter je werk kunt doen. Kun je dit op deze manier overleggen. Dit kunnen kleine en korte cursussen zijn, tot volledige opleidingen. Ook wanneer je werkgever er niet aan mee wilt werken, en jij aanspraak wilt maken op een promotie, kun je uit eigen initiatief bepaalde cursussen of een studie volgen. Dit toont alleen maar van karakter en wilskracht.

Stel je hebt een aantal cursussen gevolgd en solliciteert naar een hogere functie binnen je huidige werkplek. Dan heb je ook iets om mee te onderhandelen, je laat niet alleen zien, dat je je in je eigen tijd en op eigen kosten heb ingezet en geïnvesteerd in jezelf. Maar kunt ook makkelijker dezelfde functie bij een ander bedrijf vinden.

Zo zie je dat er tal van redenen kunnen zijn om een thuisstudie te volgen voor zakelijke doeleinden. Ook privé heeft een thuisopleiding veel voordelen.

Privé.

Denk aan een nieuwe hobby, je wilt wat nieuws leren. Zoals een fotografie cursus, wellicht vind je persoonlijke verzorging leuk en is een cursus visagie wat voor je. Misschien een nieuwe taal voor op vakantie, of omdat je wilt verhuizen naar een ander land? Het kan allemaal als je dat wilt.

De bovenstaande voorbeelden, zijn maar enkele suggesties waarin persoonlijke groei een belangrijke rol speelt. Los van het belang, het leren van nieuwe talen, hobby’s, en beroepen maakt het leven een stuk leuker en avontuurlijker. Je ontmoet nieuwe mensen, leert een hoop nieuwe dingen en gaat wellicht het leven door een andere lens bekijken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vele verschillende thuisstudies? Op deze website kun je elke thuisstudie vergelijken. Alle grote en bekende aanbieders zoals NHA, LOI, NTI, Laudius, Studieplan, Soofos etc, zijn er vertegenwoordigd. en kun je eenvoudig op basis van opleiding en of cursus deze met elkaar vergelijken.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.