Een tas voor iedere gelegenheid

Het hebben van een goede tas is noodzakelijk, niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen. Tassen komen in veel verschillende soorten en maten, aangezien niet iedere tas geschikt is voor elke situatie. In dit artikel geven wij jou meer informatie over welke verschillende tassen soorten er zijn en waar je deze het beste voor kunt gebruiken.

De verschillende soorten tassen

Er zijn uiteraard talloze verschillende soorten tassen, maar er zijn maar een paar die tot de basis worden gerekend. Dit zijn de handtassen, schoudertassen, rugzakken/ schooltassen, laptoptassen/ aktetassen en uitgaanstassen.

Handtassen

Zoals de naam al doet zeggen, worden handtassen aan de hand gedragen. Handtassen zijn alledaagse tassen voor dames, die in veel verschillende stijlen te koop zijn. Hierdoor kunnen handtassen naar zowel werk gedragen worden, als naar een restaurant of een dagje winkelen. Sommige handtassen komen met een extra riem, waardoor de handtas ook als schoudertas gedragen kan worden.

Schoudertassen

Schoudertassen zijn ideaal wanneer jij veel (zware) spullen moet meenemen. Door de riem hoef je je tas niet vast te houden, waardoor je beide handen vrij hebt. Het is daardoor een ideale tas voor bijna elke situatie. Ook schoudertassen zijn te koop in veel verschillende stijlen en zijn zowel geschikt voor dames, als voor heren.

Rugzakken/ schooltassen

De klassieke rugzak is ideaal wanneer je lang op pad gaat of zware spullen moet vervoeren. Doordat de tas op de rug valt, is het gewicht van de tas veel beter verdeeld, dan bij een hand- of schoudertas. Deze tassen worden voornamelijk gebruikt voor de studie of op reis en worden minder gebruikt naar professionele gelegenheden.

Laptoptassen/ aktetassen

Laptoptassen of aktetassen zijn ideaal voor naar werk toe. De laptoptassen bieden extra bescherming aan de laptop, vergeleken met andere soorten tassen. De aktetas is ideaal wanneer je veel papierwerk moet meenemen, omdat een aktetas steviger is dan andere soorten tassen.

Uitgaanstassen

Uitgaanstassen komen in veel verschillende vormen en maten. Zo zijn er clutches, dat zijn tassen zonder handvat of riem, er zijn uitgaanstassen die gedragen kunnen worden door een handvat of riem, maar er zijn ook heuptasjes die als uitgaanstas gedragen worden. Zulke tassen heten fanny packs.

Waar moet je op letten als je een tas wilt kopen?

Als je van plan bent om een tas te kopen, is het verstandig om eerst het doel van de tas te bepalen. Heb jij deze tas nodig om er klein prul in te stoppen of heb jij een tas nodig, die juist sterk en stevig is? Het is niet aan te raden om bijvoorbeeld een laptop in een handtas te vervoeren. De handvatten zijn niet gemaakt om het gewicht van een laptop te dragen, waardoor de handvatten zullen slijten en de tas stuk zal gaan.

Een ander punt waar je moet letten als je een tas wilt kopen, is het soort materiaal van de tas. Wanneer de tas veel met slecht weer te maken zal hebben, dan is het verstandig om geen suède als materiaal te kiezen. Suède is een stof dat namelijk niet tegen water kan. Kies dan voor leer of een ander materiaal.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.