Eredivisie spelers in een rode duivels tenue

Wat is dat toch de laatste jaren? België is bezig om één van de beste landen ter wereld te worden. Je kan het al zien aan een aantal Belgische topspelers die in de Premier League spelen. Neem een Kevin de Bruyne of Romelu Lukaku, allebei erg jong en zijn nu al bepalend voor hun club. Ook zien we dat er steeds meer Belgische jongens de Eredivisie als springplank gebruiken. Wij hebben voor jullie een lijstje gemaakt met spelers die het België shirt al eens hebben mogen dragen en die actief zijn geweest in de Eredivisie.
Dries Mertens
De kleine Dries Mertens is bezig aan een topseizoen. De dribbelaar speelt bij Napoli en wordt op handen gedragen. Hij begon zelfs in de Jupiler League bij AGOVV,maar al gauw pikte FC Utrecht de balvirtuoos op. Na een aantal goede seizoenen is hij naar PSV gegaan. Vervolgens is hij dus naar Napoli gegaan en is daar niet meer weg te slaan uit de basis. Hij wordt op dit moment zelfs vergeleken met een andere kleine dribbelaar namelijk Diego Maradona. De concurrentie strijd in het Belgische nationale team is erg hoog. Wij hopen en denken dat hij snel zijn basisplaats zal gaan veroveren bij de Rode duivels.

Jan Vertonghen
De lange verdediger die bekend staat om het goede meevoetballen speelt zoals iedereen weet bij Tottenham Hotspur. Met de Spurs werd hij vorig jaar tweede en dat was een hele goede prestatie. Met zijn maatje Toby Alderweireld (later meer) stopt hij mening aanvaller van scoren in Engeland. Voor Tottenham Hotspur speelde Jan Vertonghen bij Ajax uit Amsterdam. Hij werd eerst nog een jaar uitgeleend aan RKC Waalwijk, waarbij hij voor Ajacieden een pijnlijke goal maakte tegen zijn eigen club. Wat uiteindelijk doorslaggevend werd in de titelstrijd. Vertonghen wordt in de Eredivisie het beste onthouden als de aanvoerder van Ajax waarmee hij ook kampioen werd. Bij het nationale team staat de Belg nog wel eens linksback, maar staat er wel steevast in.

Toby Alderweireld
Toby Alderweireld, wat we net zeiden het verdedigingsmaatje van Jan Vertonghen speelt nu al een aantal jaren in Engeland en is niet weg te slaan in het hart van de verdediging. De 1.86 meter lange verdediger wordt ook wel Mega Toby genoemd en speelde voordat hij naar Engeland ging voor Ajax Amsterdam. Hij werd daar net als zijn maatje ook kampioen van Nederland. In het nationale team worden de twee oud Ajacieden vaak uit elkaar gehaald. Zoals we net lazen speelt Vertonghen vaak op links en speelt Toby Alderweireld vaak op rechtsback. Marc Wilmots heeft daar op het EK veel kritiek op gekregen omdat de twee het zo goed deden in de Premier League.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.