Ergonomisch werken op kantoor

Werkt u veel op kantoor? Of zit u veel naar een computerscherm te staren? Dan zult u misschien wel merken dat u lichamelijke klachten krijgt. Dit kan zijn aan de handen, armen, schouders of nek. Om dit te voorkomen kunt u een aantal dingen doen, zoals het op een juiste manier inrichten van het kantoor. Om dit op een juiste wijze te doen doet u er goed aan om aandachtig naar een aantal zaken te kijken. Zo moet u weten welke producten u kan aanschaffen om lichamelijk klachten te voorkomen, maar ook de inrichting speelt een rol.

Geschikte kantoorartikelen

Doordat het ergonomisch werken tegenwoordig onder de aandacht is gekomen bij veel werkgevers zijn er ook veel aanbieders van ergonomische kantoorartikelen. Zo zijn er ergonomische muizen te verkrijgen, zijn er verantwoorde toetsenborden en wordt het gebruik van laptopstandaards geprezen door werkgevers. Door het gebruik van deze producten zult u merken dat er een stuk minder lichamelijke klachten zullen optreden. Dit is natuurlijk top, want zo kunt u gerust een paar uur achter de computer werken.

Wij raden u wel aan om deze producten te gebruiken in combinatie met een juiste houding. Zo moet u met een rechte rug tegen uw leuning aanzitten en ervoor zorgen dat de beeldschermen op ooghoogte staan. Dit alles zorgt voor een goede verhouding.

Werkzaamheden op kantoor

Wanneer uw werkzaamheden alleen uit te voeren zijn achter de computer zult u ook kunnen vragen aan uw leidinggevende om zo nu en dan iets anders te doen. Hierdoor bent u in beweging en zit u niet de hele dag in dezelfde houding achter de computer.

Ook kunt u natuurlijk een rondje koffie halen voor uw collega’s. Op deze manier heeft u ook weer een stukje gelopen en bent u van uw bureaustoel af. Zorg ervoor dat het koffiezetapparaat niet te dicht bij uw bureau staat, zodat het stukje lopen ook nog iets voorstelt.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.