Graszoden leggen

Bereid de grond voor

Omdat gras niet langer dan een dag kan worden opgeslagen, moet het gebied tijdig worden voorbereid. Hark en hark de ondergrond tot een fijn, kruimelig, glad oppervlak ontstaat. Verwijder wortels, onkruid en stenen. In zware en leemachtige grond is het zinvol om per 100 vierkante meter één tot drie kuub zand en één tot twee kuub compost op te nemen. Laat het gebied daarna enkele dagen rusten en verwijder dan nieuw onkruid.
Daarnaast kunt u een wortelactivator gebruiken om voor een snelle groei te zorgen. Zo creëer je optimale omstandigheden voor je grasmat. Als het gebied is voorbereid, duurt het minder dan twee uur om 50 vierkante meter te bedekken. Een rol meet ongeveer 40 cm x 2,5 m en heeft een oppervlakte van één vierkante meter.

Tip: bestel minimaal twee vierkante meter meer dan je nodig hebt, want de rollen zijn afhankelijk van het weer iets groter of kleiner. Bij droog weer krimpen de sporen ook iets.

Rol het gazon uit

Grasmatten moeten uiterlijk 24 uur na levering worden gelegd. Verwijder de eerste rollen van de pallet zodat er geen druk op de onderste rollen komt te staan. U kunt het uitrollen gemakkelijker maken door de rollen vooraf in de gewenste opstelling over het oppervlak te verdelen.
Let er absoluut op dat u de rollen niet in de zon laat liggen en pas na het uitrollen de graszoden water. Opgerold water kan het gras van binnen gaan rotten.

Leg het gras

Leg de grasmatten als een composiet zodat er geen kruisvoegen zijn. Het gazon kan als een tapijt worden gemaaid met een oud tuinmes. U kunt ook bochten langs bedden of paden maken.

Sluit de aangrenzende randen

Leg de stroken zo dat de randen ongeveer 1 à 2 cm boven elkaar uitkomen. Zo voorkom je dat er gaten ontstaan ​​als de sporen in de zon een beetje samentrekken. Raak de banen goed.

Druk de grasmat op zijn plaats en geef water

Druk ten slotte de gewrichten samen. Vul gaten op met gazonzand. Geef het gazon vervolgens grondig water met de sproeier zodat de wortels aansluiten op de ondergrond en direct verder kunnen groeien. Het gazon moet de komende twee tot drie weken permanent vochtig worden gehouden. Vervolgens kunt u de watergift terugbrengen tot het normale ritme. Het is belangrijk om het gazon ‘s middags nooit in direct zonlicht water te geven.
Zodra het gazon er in de groeifase dof en grijsgroen uitziet, moet de vochtigheid worden gecontroleerd en eventueel opnieuw worden bewaterd. U kunt voor het eerst maaien als het gazon na ongeveer 10 tot 14 dagen goed met de ondergrond is meegegroeid.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.