Het hele jaar genieten van je tuin

In Nederland weet je nooit zeker wanneer je lekker buiten kunt zitten. Zelfs in de zomer kan het buiten toch nog te fris zijn. En buiten zitten in de winter of de herfst is eigenlijk geen optie. Zonde eigenlijk, want waarom heb je een tuin als je er maar weinig gebruik van kunt maken? Tegenwoordig is hier een goede oplossing voor. Echte buitenmensen hoeven nu niet meer te wachten op warm weer om te genieten van de tuin. Dankzij een terrashaard wordt je terras heerlijk verwarmd zodat je veel langer kunt genieten van je terras en je tuin. De terrashaard is erg snel in populariteit gestegen en verkrijgbaar in veel luxe varianten.

Terrashaard voordeliger dan tuinhaard
Niet alleen de terrashaarden zijn in opkomst, ook de tuinhaarden worden veelvuldig aangeschaft. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Het grootste verschil is dat een terrashaard afgesloten kan worden met een deurtje en een tuinhaard niet. Daarnaast verschillen ze in eigenschappen qua branden. Doordat de terraskachel afgesloten is met een deurtje verbruikt het minder hout dan een tuinhaard. Dat kan dus behoorlijk schelen in de kosten als je de kachel veel gebruikt. Een terraskachel geeft ook een stuk meer warmte af en deze warmte is juist de reden waarom je een warmtebron in je tuin wilt.

Veilige hout branden en de tuin
In vergelijking met een tuinhaard is een terrashaard veel veiliger in gebruik. En in vergelijking met een vuurkorf zitten er al helemaal veel voordelen aan een terrashaard. Een terrashaard heeft een eigen rookafvoer. Hierdoor heb je geen rookoverlast en geen doordringende geur van rook op je terras of in je kleding. Omdat de terrashaard is afgesloten kan er geen brandhout uitvallen en heb je geen last van vuurspetters. Omdat alle terrashaarden zijn afgesloten met ruiten is het wel mogelijk om naar het vuur te kijken dat bijdraagt aan extra sfeer in je tuin.

 

 

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.