Hoe was je een BH?

Misschien komt dit scenario je wel bekend voor: je hebt 1 of 2 BH’s die je eigenlijk elke dag draagt, omdat ze zo lekker zitten. Soms wissel je even af zodat ze kunnen luchten, maar in de was stop je ze niet, omdat je bang bent dat ze kapot gaan, of gewoon omdat je liever geen andere BH draagt in de tussentijd. Laat ik gelijk maar stellen: een favoriete BH hebben is helemaal niet erg! Toch is het belangrijk dat deze af en toe de was ingaat. De lichaamsdelen rondom je BH zijn namelijk een van de warmste plekjes van je lichaam. Hier heb je dus snel een broeierig effect en hoopt een hoop transpiratie op in de stof van je BH. Je wilt bacteriën geen kans geven om zich te verspreiden!

 

Handwas

Het beste is om je BH met de hand te wassen. Zo weet je zeker dat het subtiel gebeurt en er minder snel een beugel door de stof komt prikken. Ook voor de wasmachine is dit een stuk beter, omdat eventuele schade zo uitblijft. Om met de hand te wassen vul je een emmer met handwarm water en giet je hier het liefste een fijnwas wasmiddel aan toe. Per kleur kun je de BH’s in het water laten weken. Dit hoeft maar een paar minutjes. Daarna kun je de BH’s onder de kraan uitspoelen met warm water. Daarna kun je nog een naspoeling doen met koud water. Ga nu niet de BH uitwringen! Dit zal het model beschadigen. Hang ze BH’s uit aan een waslijn, of leg ze op een drige handdoek neer.

 

Wasmachine

Heb je nu echt geen tijd of zin om je lingerie met de hand te wasssen? Dan is er nog steeds de optie om de wasmachine te gebruiken. Doe de BH’s dan wel -gesorteerd op kleur- in een speciaal waszakje. Zo voorkom je dat de haakjes van de BH andere kledingstukken in de wasmachine kapot maken. Gebruik ook hierbij een fijnwas wasmiddel en gebruik het liefst maar 30 graden. Ook de droger is uit den boze. Droog ze op dezelfde manier als bij de handwas is aangegeven; aan een waslijn of op een droge handdoek.

 

Extra tips

– Heeft je BH een versiering of accessoire? Haal deze dan voor het wassen van de BH af als dit kan.

– Een voorgevormde BH dient altijd met de hand gewassen te worden. Anders kan de vorm uit de BH gewassen worden.
– Was je bh’s ook weer niet tè vaak om verslijten te voorkomen. Door het wassen kan de elasticiteit namelijk achteruit gaan, waardoor je bh niet meer voldoende steun biedt. Het beste is om je BH om de 4 tot 7 dagen te wassen. Dit hangt wel af van hoe vaak je hem draagt en hoeveel last je hebt van zweten.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.