Hoe kies je de juiste beamer?

Het kiezen van een beamer is minder eenvoudig dan het lijkt. Er zijn veel verschillende modellen op de markt en elk model heeft weer aparte functies en eigenschappen. Je moet dus goed weten wat je wilt en waar je de beamer voor gaat gebruiken.

Thuisgebruik of zakelijk?

Het is het belangrijkst om te beslissen of je de beamer voor zakelijk gebruik wilt aanschaffen, of dat je er thuis films mee wilt kijken. Een zakelijke beamer heeft namelijk een hoger aantal lumen nodig. Dat wil zeggen dat een zakelijke beamer beter resultaat geeft in goed verlichte ruimtes zoals kantoorpanden en klaslokalen. Een beamer voor thuis heeft een lager aantal lumen nodig, omdat je deze vaak in verduisterde ruimtes gebruikt. Een lager aantal lumen zorgt dan voor een betere beeldkwaliteit. Home cinema beamers hebben ook vaak een hogere resolutie.

Gebruiksgemak

Beamers komen in alle soorten en maten. Er zijn technisch geavanceerde modellen met zeer veel functies en mogelijkheden en hele eenvoudige modellen die makkelijk te bedienen zijn. Bepaal dus wie de beamer allemaal gaan gebruiken. Wanneer de beamer voor veel mensen beschikbaar is, bijvoorbeeld op een school of in een groot kantoor, dan is het aan te raden om een eenvoudig te bedienen exemplaar aan te schaffen. Iedereen moet er immers mee uit de voeten kunnen.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.