Hoe vind je de perfecte lamp?

Bij het inrichten van je woning komen veel zaken kijken. Van meubels, tot de kleur van de muren en de vloer. Er zijn genoeg dingen waar je over na moet denken bij het inrichten van je huis. Waarschijnlijk heb je al een bepaalde woonstijl of trend in je hoofd en is het een kwestie van de juiste meubels bij elkaar vinden. Verlichting speelt een belangrijk onderdeel in het creeren van de juiste sfeer in je woning. Het geeft simpel weg een ‘thuis’gevoel. Maar hoe vind je nou de perfecte lamp? Lees hier de tips die de zoektocht een stuk makkelijker voor je gaan maken.

 

Woontrend

Aller eerst is het belangrijk om te kijken naar de bepaalde woonstijl of trend die jij terug wilt laten komen in je woning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld modern en strak of juist landelijk met warme tinten en romantische details. Op basis van deze keuze kan je de ideale lamp vinden. Gelukkig zijn lampen in veel soorten, kleuren en maten verkrijgbaar en zit er vast een ideale lamp tussen voor jouw woning. Daarnaast is het ook handig om een lichtplan te maken. Dit geeft meer inzicht in de verlichtingspunten binnen je woning en welke plekken in je huis wellicht nog wat extra licht nodig hebben of een ander soort sterkte licht. Hier kan je denken aan extra verlichting in bijvoorbeeld een leeshoek. Ook is het aan te raden om te kijken welke materialen centraal staan bij de woontrend die je graag in je woning terug wilt laten komen. Denk bijvoorbeeld bij de industriele woontrend aan koper, staal, beton en wat grauwere kleuren. Al deze keuzes zijn van invloed op het vinden van de geschikte lamp. Gelukkig kan je veel inspiratie opdoen op verschillende woonwebsites en zijn er genoeg woonmagazines die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte lamp.

 

Soorten lichtbron

Daarnaast speelt de lichtbron een belangrijke rol bij de belichting in de woning. Ben je opzoek naar wat geler licht of juist wit licht? Dit zijn belangrijke keuzes bij het kiezen van een geschikte lamp. Ook voor de fitting namelijk. Daarnaast draagt de warmte van de lichtbron bij aan de warmte en sfeer binnen de woning.

 

Vormen van de lamp

Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar ook de vorm van de lamp speelt een belangrijke rol binnen de woning. Ook de plek waar de lamp komt te staan is daarbij van belang. Moet het de hele ruimte belichten of juist maar een klein gedeelte? In geval van basisverlichting naast natuurlijke lichtinval is het aan te raden om opzoek te gaan naar een hanglamp. Hanglampen zijn er in vele soorten en maten en goed geschikt om de gehele ruimte te verlichten. Zoals al eerder is genoemd kan een lichtplan goede steun bieden in het indelen van de ruimte met verlichting.

 

Ben jij momenteel opzoek naar een speciale lamp? Dan is het ook aan te raden om woonwinkels te bezoeken en de lamp die je op internet hebt gevonden in het echt te gaan bekijken. Soms kunnen de afmetingen namelijk toch anders in je gedachte zijn dan in het echt. Opzoek naar de industriele woontrend? Bezoek dan eens de website van Industriele Lampen Online.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.