House Doctor: Deens design, maar dan net even anders

House Doctor is een Deens merk dat meubels maakt. Het is in 1999 gestart door middel van een klein winkeltje. 14 jaar later werd het merk in heel de wereld verkocht. Hun producten zijn persoonlijk en informeel. Ze geloven ook dat het altijd de goede tijd is om te mixen in plaats van steeds hetzelfde te blijven proberen. Bij House Doctor ben je geen klant maar een patiënt. House Doctor heeft een heel ruim assortiment en heeft voor alle interieurs wel iets passends.

Ruim assortiment

House Doctor probeert voor elk interieur passende meubels en andere woonaccessoires te maken. House Doctor combineert het Scandinavische design met huiselijke atmosfeer. Dit geeft een fijne warme sfeer aan de kamer. Dit helpt weer om karakter aan je huis te geven, wat iedereen tegenwoordig wilt. Ze vernieuwen best wel vaak om altijd met de trend mee te kunnen gaan. Hierdoor blijven ze altijd een beetje meegaan met de trend, maar ze houden altijd wel hun eigen stijl. Om dit te kunnen doen reizen ze over heel de wereld om op zoek te gaan naar ideeën voor nieuwe producten. Meestal komen ze na z’n reis terug met een heleboel leuke ideeën, waar ze een gehele nieuwe collectie op baseren. House Doctor’s meubels zijn ontworpen in eigen huis en verkocht via een groeiend netwerk van distributeurs in het grootste deel van Europa, Nieuw Zeeland, Japan en andere landen. Bij House Doctor zoeken ze zelf de beste leveranciers uit de hele wereld voor de productie. En zo wordt er voortdurend gezorgd dat de kwaliteit nooit in het gedrang komt.

Hoe komt een nieuw product tot stand?

Eerst wordt over alle ideeën een vergadering gehouden om te overleggen wat het concept van een product wordt. Na de vergadering wordt het concept naar de designers gestuurd, die het product geheel ontwerpen. Dan wordt het product naar een fabriek gestuurd om het daar te fabriceren en door te verkopen naar een winkel.

De oprichters van het bedrijf

House Doctor is opgericht door een broer met zijn 2 zussen: Rikke Juhl Jensen, Gitte Juhl Capel en Klaus Juhl Pedersen. Ze zijn alle 3 creatief aangelegd en denken dat een goed interieur een boost geeft aan je gesteldheid. Na een tijdje gewoon een winkel te hebben kregen de 3 veel ideeën over nieuwe meubels. Langzamerhand is House Doctor uitgegroeid tot een groot bedrijf met steeds meer mensen. Op hun hoofdkantoor in Ikast zijn nu zo’n 100 ‘House Doctor’s’ aan het werk om de trend te volgen en nieuwe luxe accessoires voor in moderne huizen te ontwikkelen en uit te brengen

Waarom voor House Doctor kiezen?

House Doctor heeft voor elk interieur wel wat moois wat ze er aan toe kunnen voegen. Het assortiment is groot en heel veelzijdig. Je ziet veel kubistische vormen met als tegenhanger juist de zachtere en meer organische vormen. Er zijn ook heel veel verschillende kleuren, van neutraal tot heel veel. Zo kun je altijd wel iets vinden wat past bij de kleuren van je interieur.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.