Inspiratie voor het decoreren van de kinderkamer

Het decoreren van de kinderkamer kan voor veel mensen een lastige keus zijn. Mocht je van te voren weten of het een jongen of meisje wordt dan kan dit al helpen bij de keuze voor de kinderkamer. Mocht je het toch lastig vinden, dan zijn hier een paar tips.

De indeling

Bij het indelen van de kinderkamer zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Je zou de kamer bijvoorbeeld in verschillende gebieden in kunnen delen. De kamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook een plek om te spelen en te leren. Wanneer je dit voor het kind het meest aangenaam wilt maken, kun je deze activiteiten het beste opdelen in verschillende gebieden in de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een stukje om te spelen, een stukje om aan school te werken of bijvoorbeeld een hoekje met een leuke zitzak. Wanneer de kamer wat aan de kleine kant is kun je door slim in te delen ook veel ruimte winnen. Er zijn bijvoorbeeld zat bedden waaronder 2 grote lades aanwezig zijn. In deze lades zal al het een en ander opgeborgen kunnen worden. Wanneer hier ruimte voor is is een inbouw of inloopkast ook een hele goede optie om veel ruimte te besparen.

Aankleding

Kinderen vinden het al snel saai wanneer de muren in de kamer gewoon wit zijn. Er zijn veel verschillende opties om de muur leuk aan te kleden. Je zou bijvoorbeeld een muur in de kamer magnetisch kunnen maken. Hier is bepaalde verf voor te verkrijgen. Een andere leuke en populaire optie is het veranderen van de muur in een krijtbord. Ook dit is te realiseren met een bepaald soort verf. Wanneer je geen zin hebt in zo’n grote klus zou je ook eens kunnen kijken naar muurstickers kinderkamer. Er zijn stickers in alle soorten en maten, voor ieder dus wat wils. Er zijn zelfs muurstickers babykamer te verkrijgen. Dit is vooral een leuke optie wanneer de kinderen nog wat jonger zijn. Wanneer de kinderen al wat ouder zijn zullen ze liever zelf zeggen hoe ze het willen. Je zou de kinderen bijvoorbeeld zelf een kleur uit kunnen laten kiezen. Behang is natuurlijk ook nog een goede optie. Tegenwoordig is bijna alles te vinden op het gebied van behang.

Decoratie in de kinderkamer

Wanneer het gaat om het decoreren van de kinderkamer met accessoires zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het allerbelangrijkste bij dit punt is de leeftijd van het kind. Sommige decoratie zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen decoratie, of decoratie met veel losse delen. Dit kan voor letsel zorgen bij de kinderen. Wanneer je decoratie aan wilt brengen op de kamer van relatief jonge kinderen, doe dit dan bijvoorbeeld met knuffels of andere zachte voorwerpen. Mocht je iets op willen hangen in de kamer, doe dit dan op een plek waar het kind met geen mogelijkheid bij kan. Voor wat oudere kinderen is dit probleem al minder groot. Zij weten vaak hoe ze met spullen om moeten gaan, en wat wel en niet kan.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.