Kantoorkast kiezen: wat voor kasten zijn er allemaal?

Ben je op zoek naar interessante kasten voor je kantoor interieur? Dan is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat de functie van de kast zal zijn. Gaat het om de opslag van spullen, belangrijke documenten of je administratie? Er bestaan namelijk veel verschillende kasten, die voor verschillende doeleinden op kantoor gebruikt kunnen worden. In deze blog lees je uit welke soorten kasten je allemaal kunt kiezen. 

Wat zijn de voordelen van een lockerkast? 

Een lockerkast, ook wel archiefkast genoemd, helpt je om alle belangrijke dossiers een plekje te geven. Je kunt hier je gehele administratie in kwijt. Een lockerkast biedt ook uitkomst om vertrouwelijke stukken in op te bergen. Je kunt er zo nodig een slot op maken, zodat alleen de bevoegde mensen in deze kast en bij deze documenten kunnen komen. Verder kun je de lockerkast vaak in een brandwerende uitvoering kopen. Mocht er ooit brand uitbreken, dan ben jij je administratie niet kwijt. Verder zijn lockerkasten vaak in verschillende stijlen verkrijgbaar. Op die manier kun je voor een stijl kiezen die bij de rest van je kantoor interieur past. Een lockerkast komt ook in varianten zoals de roldeur-, draaideur- of schuifdeurkast. In de webshop Archiefkasten-shop.nl vind je een ruim aanbod kantoorkasten.

Wanneer kun je beter voor een ladekast of postvakkenkast kiezen? 

Een ladekast of blok met verschillende lades kun je het beste onder de bureaus plaatsen. Hier vallen ze het minst op en zorg je voor meer opbergruimte voor alle werknemers. Ladekasten komen ook in hogere en grotere maten, maar dan kun je beter voor een lockerkast kiezen. Een ladekast onder het bureau, maakt de clean desk policy makkelijker uit te voeren. De werknemers kunnen hier alle spullen in kwijt die ze dagelijks gebruiken. Een postvakkenkast is interessant als je personeel intern documenten per afdeling verdeeld. De post wordt op die manier sneller en makkelijker verspreid. Uiteraard is het ook van belang om aan cloud computing te doen.

Op welk moment kies je voor een folderkast?

Een folderkast is een kast waar je allerlei folders op tentoon kunt stellen voor bezoekers en klanten. Dit soort kantoorkasten vind je vaak terug bij de recepties van vakantieparken, maar ook in de ontvangstruimten van kantoorpanden. Een folderkast past ook goed bij een ziekenhuis of de huisarts. Hier kun je allerlei folders met medische informatie in kwijt. Je kunt de folderkast inzetten voor folders van jezelf, maar ook van bedrijven waar je mee samenwerkt. Je zou er ook vaktijdschriften of andere interessante literatuur in kwijt kunnen. 

Wat kun je van een stellingkast verwachten? 

Een stellingkast is vooral geschikt voor magazijnen of dossierruimtes waar met dozen wordt gewerkt. Een stelling is namelijk handig als je producten op voorraad wil opslaan in het magazijn. De stellingkast past ook bij een kantoor, want hier kun je al je administratie in opslaan. Voor de Belastingdienst dien jij je administratie van voorgaande jaren namelijk een x aantal jaar te bewaren en daar zijn stellingkasten uit het zicht perfect voor. Het is open, je kan met één blik zien wat erin staat en je kunt makkelijk bij de spullen die je nodig hebt.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.