Kinderkleding bewaren

‘Wie weet, wie weet, wat de toekomst brengt.’
Deze zin gaat door de hoofden van veel ouders als het gaat om de vraag wat er eigenlijk moet gebeuren met baby- en kinderkleding. Vaak besluiten ouders om kledingstukken te bewaren waar de kinderen uit zijn gegroeid. Of het nu voor een mogelijke broer of zus is, voor je favoriete neef of voor een vriend.
Om ervoor te zorgen dat de kinderkleding ook na jaren opslag niet aan kwaliteit inboet, is de juiste opslagtechnologie cruciaal. Het classificatiesysteem moet gemakkelijk te begrijpen zijn en ruimte besparen. Hier zijn onze 5 tips voor het optimaal bewaren van kindermode.

  1. WEGGOOIEN

Neem voordat u de kinderkleding gaat opbergen even de tijd en denk goed na over welke kleding u echt wilt houden.
Neem elk onderdeel in je hand en vraag jezelf af of je het in de toekomst wilt doorgeven. Breng je kind alsjeblieft mee en vraag welke kledingstukken ze altijd graag droegen en welke dingen volgens hen weggegooid kunnen worden.

  1. WASSEN

Als je hebt besloten welke dingen je wilt opbergen, moet je ze van tevoren zo heet wassen als het kledingstuk toelaat. Zo zorg je ervoor dat er tijdens opslag geen bacteriƫn of nare luchtjes verspreiden. Verder is het erg belangrijk dat de kinderkleding absoluut droog is voordat deze wordt opgeborgen, zodat er geen schimmel is.

  1. SORTEREN EN CLASSIFICEREN

Het sorteersysteem moet gebaseerd zijn op grootte, zodat later, afhankelijk van de leeftijd van de broer of zus, de juiste dingen snel gevonden en in de kast gesorteerd kunnen worden.
In plaats van dozen of tassen raden we aan om uw kleding in stapelbare, luchtdichte dozen te verpakken. Doorzichtige dozen (bijv. Van Ikea) zijn bijzonder geschikt, omdat het gemakkelijk is om te zien wat er in de respectievelijke dozen zit. Sorteer maximaal twee formaten in een doos, sluit het en label het.
Tip: Bewaar de droogzakjes de volgende keer dat u kleding of andere items op internet bestelt. Deze stop je perfect in de dozen. Ze binden vocht en beschermen ook tegen geurtjes.

  1. KOEL, DROOG EN LICHT BESCHERMD

Om de zaken over een paar jaar in goede staat te houden, moet je ze koel, droog en beschermd tegen licht bewaren. Sterke temperatuurschommelingen, een muffe kelder of een zomerhok moeten zo mogelijk worden vermeden.

  1. CONTROLEER DE KLEDING VAN KINDEREN VAN TIJD TOT TIJD

Aangezien kinderkleding vaak jarenlang wordt bewaard, bestaat het risico dat dingen worden vergeten of dat de kwaliteit afneemt ondanks genomen maatregelen. Neem eens per jaar de tijd en inspecteer de opgeslagen items.
Is de kwaliteit afgenomen, zijn de dingen muf of komen ze te veel uit de tijd? In dit geval, sorteer of was en droog de kleding opnieuw.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.