Kleurentherapie in een infrarood sauna

Een infrarood sauna is een sauna die in tegenstelling tot een stoom sauna puur op infraroodstralen werkt. De infraroodstralen werken heel goed op het lichaam omdat ze snel de huid, spieren en gewrichten bereiken waardoor het lichaam snel opwarmt. Het is ook mogelijk om in een infrarood sauna aan kleurentherapie te doen, de lampen kan je vaak via een afstandbediening van kleur laten veranderen. Maar wat is kleurentherapie precies en wat voor effect kan het hebben op je lichaam?

Wat is kleurentherapie?

Kleurentherapie is gebaseerd op het energiesysteem van het lichaam, hierbij wordt er geprobeerd een harmonie te laten ontstaan tussen je geest en je lichaam. Oosterse religies en geneeswijzen zweren hier al lang bij, dit energiesysteem wordt ook wel chakra genoemd. Volgens de therapie moeten bepaalde kleuren effect hebben om het lichaam om deze balans weer te herstellen, zieke mensen hebben een tekort aan één of meerdere soorten. Kleuren hebben ook effect op ons gedrag, zo werkt de kleur blauw heen rustgevend en denken we bij groen gelijk aan de natuur. Dit is bijvoorbeeld ook iets waar bedrijven vaak rekening mee houden bij het ontwerpen van een logo en huisstijl.

Effecten van de kleuren

Elke kleur heeft een eigen betekenis en een bepaald effect op het lichaam, wij gaan er een aantal behandelen.

  • Rood: De kleur rood staat onder andere voor liefde en hartstocht, maar ook voor bloed, oorlog en gevaar. De kleur rood heeft bij kleurentherapie effect op je vitaliteit, lichaamskracht, waakzaamheid en seksualiteit. het wordt dus gebruikt om onder andere impotentie, spierpijn, moeheid en bloedarmoede tegen te gaan. De kleur rood kan wel negatief werken op huidziekten en reuma.
  • Oranje: De kleur oranje wordt gebruikt om mensen vrolijker te maken en wordt dus vaak gebruikt om burn-outs en depressies tegen te gaan.
  • Blauw: Blauw wordt gebruikt om onder andere slapeloosheid, stress, hoofdpijn, migraine en astma tegen te gaan. De kleur staat voor veiligheid, kalmte, creativiteit, betrouwbaarheid en rust.
  • Groen: Groen is natuurlijk de kleur van de natuur, bij groen wordt gezegd dat het goed werkt wanneer iemand wilt ontspannen. Groen heeft verder een een positieve werking tegen borstpijn, maagzweren en vaat- en hartziekten.
  • Geel: De kleur geel heeft een goede werking op klieren en activeert het huidslijm, ook helpt het tegen maag- en darmklachten en heeft het een positieve werking op het humeur van de mens.
WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.