Kraan aan laten sluiten

Het aansluiten van een kraan klinkt als een doodeenvoudige klus maar toch is het lang niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. We zullen kort uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het ogenschijnlijk simpele aansluiten van een kraan.

Zorg voor de juiste leidingen

Allereerst is het belangrijk dat de leidingen goed op orde zijn. Zorg dat de leidingen op de goede plek aanwezig zijn en dat de leidingen in goede staat verkeren. Wanneer je dit niet zeker weet – of wel zeker weet dat de leidingen niet in orde zijn – is het zaak dat je dit eerst aanpakt. Wanneer de kraan eenmaal is aangesloten kun je lastig nog bij de leidingen, waardoor je het beste zorgt dat alles op orde is voor je met het daadwerkelijke aansluiten begint.

Zorg voor de juiste materialen

Vervolgens is het zaak dat je de juiste materialen voorhanden hebt. Je kunt geen kraan aansluiten zonder dat je überhaupt over een goede kraan beschikt en zonder dat je over de juiste gereedschappen en dergelijke beschikt om de kraan goed vast te kunnen zetten.

Eventuele gereedschappen en materialen die je mist, zou je kunnen lenen van vrienden, familie of buren, of desnoods huren bij een bouwmarkt.

Volg de instructies goed op

Vaak zitten er bij een kraan wel de benodigde instructies bijgeleverd. Als je deze goed opvolgt moet het eigenlijk wel goed komen als je een beetje handig bent op dit gebied. Zorg er in ieder geval voor dat je alles strak aansluit en afdicht om het risico op lekkages zo klein mogelijk te maken en te houden.

Lukt het niet? Besteed het uit!

Kom je er niet uit? Laat het dan op tijd weten aan een loodgieter, bijvoorbeeld deze loodgieter in Bussum. Je kunt beter op tijd bij een loodgieter aankloppen dat je het zelf niet lukt, dan zelf wat aanmodderen en achteraf letterlijk in de modder zitten dankzij lekkages.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.