Leuke zomerse accenten in je leefkeuken

Je bent ongetwijfeld heel blij met je leefkeuken; je kasten zijn ingericht, iedereen zit lekker aan tafel en je apparaten staan altijd klaar voor gebruik. Maar soms mis je nog wat persoonlijke touches. Een leuke manier om een leefkeuken inrichten zomer is door elementen toe te voegen die je associeert met een seizoen. Een leuke schaal op het kookeiland met daarin zand en schelpjes geeft gelijk een leuk zomers accent in je keuken. In de zomer is het ook leuk om met frisse kleuren te werken in bijvoorbeeld je theedoeken.

Wanneer het te warm is om te koken

Wanneer het weer heerlijk warm is in de zomer heb je soms niet zoveel zin om te koken. Tijd om de barbecue aan te steken met een stokbroodje erbij. Maar er zijn ook andere recepten die heerlijk zijn wanneer het heel warm is. Denk aan salades, bijvoorbeeld met vers fruit en feta kaas. Of probeer eens een zomerstampot, niet met andijvie of boerenkool zoals in de winter maar met rucola, dat is lekker fris. Ook niet te missen is een pastasalade, koude pasta met een heerlijke dressing, ingevuld zoals jij dat lekker vindt.

Liever barbecue├źn op gas of met kolen?

Er zijn verschillende soorten barbecues. Ga je liever voor gas of voor houtskool? Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. Gas is bijvoorbeeld veel sneller warm dan houtskool en kost dus minder tijd. Maar van houtskool krijgt je eten een lekkere smaak, terwijl gas geen toevoeging geeft. Sjouw je liever met houtskool en briketten of ga je eens in de zoveel tijd je gasfles laten vullen? Een van de bekendste barbecues voor houtskool is wel het ei. Deze heeft een hoge ronde deksel, waardoor de rook goed kan opbouwen voordat het door een filtertje naar buiten gaat. Doordat de rook even blijft hangen krijgt je eten een goede rokerige smaak.

Heerlijke verse kruiden, zo uit de keuken!

Wat is er nou lekkerder dan verse kruiden in je keuken? Het is tegenwoordig vrij populair om een verticale kruidentuin te hebben. Dit is een rek die op je muur vastgemaakt zit met daarin allerlei kruidenplantjes. Ideaal, want zo heb je tijdens het koken altijd verse kruiden bij de hand. Een handje verse kruiden door je salade, een ander kruid door je verse zomersoepje en klaar om op tafel te gaan. En voor het onderhoud hoef je echt geen groene vingers te hebben, af en toe een beetje water in elk potje en je kruiden kunnen weer vooruit. Je kruiden oogsten kan je heel simpel doen met een schaar.

Koele tips voor het warme weer

De zomer is heerlijk, zeker omdat de zomer in Nederland meestal zo kort is. Maar wanneer het dan ontzettend warm is, is dat ook weer niet zo fijn binnen. Je hebt misschien wel eens gemerkt dat een laminaatvloer in de zomer vrij koel blijft. Dat is natuurlijk heerlijk in je woning. Laminaat leggen voor slaapkamer, keuken of woonkamer is dus een goede tip om het koel te houden wanneer het warm is. En bijna niemand gelooft het, maar het helpt echt om op de warme dagen je ramen en deuren dicht te houden. Op deze manier hou je de warmte lekker buiten.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.