Manieren om een vloer te isoleren

Moet jij ieder jaar opnieuw flink bijbetalen op jouw energierekening? Dan komt dit vooral door het feit dat jouw woning niet of nauwelijks geïsoleerd is. Hierdoor verliest jouw woning op allerlei manieren de warme lucht afkomstig van jouw verwarmingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het warmteverlies via muren, het dak en de vloer. Om gas te besparen kiezen steeds meer mensen ervoor om vloerisolatie te nemen. Dit is namelijk een isolerende maatregel waar je nooit spijt van gaat krijgen. Maar op welke manieren kan je nou het beste een vloer isoleren? Lees snel verder en wie weet wordt het aanbrengen van vloerisolatie kinderspel!

#1 Onderzijde vloer isoleren

Wanneer je op zeer korte termijn al wilt beginnen met het verminderen van jouw gasverbruik, dan is het verstandig om allereerst de onderzijde van jouw vloer te isoleren. Dit is een eenvoudige klus die je zowel zelfstandig als door een professional kunt laten uitvoeren. Om de onderzijde volledig te isoleren maak je gebruik van isolatieplaten. Deze platen zijn gemaakt van minerale wol of van kunststof en kan je eenvoudig aan de onderkant plakken. Bij een betonnen vloer is het te adviseren om het isolatiemateriaal met pinnen te bevestigen.

#2 Bovenzijde vloer isoleren

Een andere manier om een vloer effectief te isoleren is door de bovenzijde van de vloer te voorzien van isolatiemateriaal. Deze isolerende maatregel is erg ingrijpend en wordt vrijwel alleen door mensen gekozen die in hun huis geen kruipruimte hebben. Door de bovenzijde van de vloer te isoleren wordt jouw vloer immers enkele centimeters hoger. Hierdoor moeten uiteindelijk deuren en de eerste paar traptreden aangepast worden. Daarnaast wordt ook de hoogte met het plafond een stuk lager. Toch weerhoudt dit veel mensen er niet van om deze isolerende maatregel vooral te combineren met vloerverwarming. Op die manier heb je direct twee milieuvriendelijke maatregelen in één klap te pakken.

#3 Bodem kruipruimte isoleren

Als laatste kan je ervoor kiezen om de bodem van jouw kruipruimte te isoleren. Hierbij wordt er een laag isolatiemateriaal in de kruipruimte gespoten waar het op de bodem blijft liggen. Dit isolatiemateriaal bestaat uit schelpen, chips of bodemparels afhankelijk van jouw wensen. Deze isolerende maatregel voorkomt dat vocht jouw woning in kan trekken. Staat er een laagje water in jouw kruipruimte? Dat is geen enkel probleem, want het isolatiemateriaal zal gaan drijven voor een optimale isolatie.

Krijg vloerisolatie subsidie in 2022

Dankzij de drie bovenstaande manieren van vloerisolatie is het mogelijk om jouw gasverbruik aanzienlijk te verminderen. De warme lucht in huis blijft langer hangen, waardoor je minder vaak de kachel gaat gebruiken. Je geniet immers constant van een aangename temperatuur in huis. Toch is het laten aanbrengen van vloerisolatie voor veel mensen een flinke investering. Hierdoor is het volkomen te begrijpen dat je wellicht niet voldoende financiële middelen hebt om deze isolerende maatregel te laten uitvoeren. Maak dan zeker eens gebruik van de subsidie isoleren woning. Hiermee wordt jouw woning aanzienlijk duurzamer!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.