Manieren om jouw keuken veilig en hygiënisch te houden

Ben jij een echte ster in de keuken? Dan weet jij als geen ander dat dit dé plek in jouw huis is die binnen no-time vies is. Tegenwoordig hebben veel woningen in Nederland een open keuken, waardoor de rotzooi nog sneller opvalt. Er is immers geen deur die je achter je dicht kunt trekken wanneer je vrienden, familie of kennissen over de vloer krijgt. Daarom is het belangrijker dan ooit tevoren om jouw keuken altijd schoon en veilig te houden. Hiermee voorkom je onder andere voedselvergiftiging, snijwonden en brandwonden. Vind je het lastig om jouw keuken regelmatig op te ruimen en een poetsbeurt te geven? Lees dan snel verder en krijg handige tips waarmee je jouw keuken zowel veilig als hygiënisch kan houden voor iedereen!

#1 Gebruik een inductiekookplaat

Vandaag de dag rijzen de gasprijzen in een rap tempo de pan uit. Dit komt mede door de nasleep van corona waarin er nauwelijks aardgas uit de grond is gehaald en de recente oorlog die Rusland is begonnen met Oekraïne. Voor veel mensen is dit dan ook de reden om de overstap naar een inductiekookplaat te maken. Met het elektrisch koken verlaag je niet alleen jouw energierekening aanzienlijk, maar voorkom je ook direct veel ongelukken.

Het komt in de praktijk namelijk regelmatig voor dat tijdens het koken op gas een vlam in de pan schiet. Sterker nog, er zijn mensen die vergeten het gas uit te draaien wat voor fatale situaties kan zorgen. Hierdoor is het voorkomen van ongelukken beter dan genezen. Door een inductiekookplaat in huis te nemen verhoog je de veiligheid in huis enorm. Elektrisch koken staat erom bekend dat het na het koken razendsnel afkoelt, waardoor de kans op brandwonden vrijwel nihil is.

#2 Kwalitatieve messen set

Wanneer je regelmatig de lekkerste gerechten maakt in de keuken, dan is het vast wel eens voorgekomen dat je jezelf in de vingers hebt gesneden. Dit gebeurt het vaakst tijdens het snijden van verschillende groenten of door onervarenheid. Toch kan dit ook gebeuren doordat je met een bot mes werkt. Hiermee schiet je sneller uit aangezien je aan het overcompenseren bent in krachtverdeling om door iets heen te snijden. Door een nieuwe messen set te kopen en regelmatig te slijpen zorg je ervoor dat je niet meer uitschiet tijdens het bereiden van wereldgerechten.

#3 Installeer een waterontharder

Heb jij veel last van kalkaanslag in de keuken? Dan ben je zeker weten niet de enige. In ons drinkwater zitten namelijk de mineralen calcium en magnesium die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van kalk. Verloop van tijd hoopt kalk zich op in de leidingen, waardoor kalkaanslag ontstaat. Dit is te herkennen aan de witgele vlekken in de spoelbak die onhygiënisch ogen. Om voor eens en altijd van dit probleem af te zijn, is een waterontharder de perfecte oplossing. Hiermee krijg je zacht water dat ook nog eens goed is voor jouw huid en haar. Niet voor niets worden er steeds meer waterontharders in Friesland verkocht!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.