Met een USB c hub kun je gemakkelijk je apparaten aansluiten (JB)

USB-C wordt snel de belangrijkste technologie voor het aansluiten en opladen van apparaten. Het wordt aanbevolen als een toekomstbestendige, universele standaard die krachtiger en gebruiksvriendelijker is dan de vorige USB soorten. De USB-C connector is ontwikkeld als momenteel de snelste en krachtigste kabelaansluiting op de markt. Het merendeel van de nieuwe computers, laptops, telefoons en externe harde schijven is nu voorzien van USB-C.

De aanschaf van een USB-C-hub kan een kostenefficiënte manier zijn om uw huidige apparaten te blijven gebruiken als uw pc of Mac alleen dit nieuwe formaat ondersteunt. Ze stellen u ook in staat om extra randapparatuur aan te sluiten op lichtgewicht laptops die doorgaans slechts twee of drie poorten hebben.

Universal Serial Bus (USB) poorten zijn te vinden op de meeste computers. Met deze poorten kunt u externe apparaten op uw computer aansluiten. Er zijn verschillende soorten USB’s en verschillende standaarden voor wat u kunt aansluiten op het andere uiteinde van de USB-kabel.

Welke soorten USB-aansluitingen zijn er beschikbaar?

Een USB-C hub stelt gebruikers in staat om meerdere niet-USB-C apparaten aan te sluiten op laptops en desktop computers die USB-C ondersteunen. Veel nieuwe laptops hebben alleen USB-C-poorten vanwege hun compacte en slanke ontwerp, dus met een USB-C-hub kunt u uw niet-USB-C-apparaten op uw nieuwe laptop aansluiten.
Er zijn verschillende soorten USB-C-hubs beschikbaar, zodat u het apparaat kunt kopen dat het beste past bij uw behoeften en budget.

Een nieuwe USB-C hub zal normaal gesproken tussen de vijftig en honderd euro kosten. De kosten variëren afhankelijk van het merk, het model en de technische kenmerken. Het is nuttig om te weten welke specifieke soorten poorten u nodig heeft en welke elektrische mogelijkheden u nodig heeft. U moet ook nadenken over hoe vaak u de hub zal vervoeren. Inzicht in deze details zal helpen bij het bepalen van de grootte, het gewicht en de lay-out van uw USB-C hub en of u doorvoervermogen nodig heeft. (dat betekent dat de USB-hub compatibele apparaten kan opladen terwijl ze zijn aangesloten).
USB-C-hubs zijn er in verschillende stijlen, ontwerpen en bieden een verscheidenheid aan verschillende functies.

Soorten verbindingen

De meeste USB hubs bieden een verscheidenheid aan aansluitingspoorten voor verschillende soorten apparaten.

Aantal poorten

Hoeveel apparaten wilt u tegelijkertijd op de hub aansluiten? Dit is een belangrijke overweging als u van plan bent om meerdere randapparaten tegelijk te gebruiken. Voor het aansluiten van bijvoorbeeld een muis, toetsenbord en externe harde schijf zijn minimaal drie USB-poorten nodig.

Overdrachtssnelheden

USB-C-hubs zijn een ideale manier om grote hoeveelheden gegevens tussen apparaten over te dragen. Het is belangrijk dat u de specificaties controleert om te weten te komen hoeveel uitgangsvermogen uw hub biedt.

Doorvoervermogen

De meeste USB-C hubs kunnen worden gevoed door de laptop of computer waarop ze zijn aangesloten. Ze kunnen ook overtollige stroom doorgeven aan aangesloten apparaten, bijvoorbeeld om uw telefoon op te laden. Houd er wel rekening mee dat het aansluiten van meerdere of krachtige apparaten het vermogen van de hub om de benodigde stroom door te geven zal beïnvloeden.

SD of MicroSD?

Als u een geheugenkaartsleuf nodig hebt, controleer dan de specificaties van de hub om te zien welk formaat kaart nodig is. Een standaard SD-kaartslot heeft de voorkeur.

Laptop opladen

Sommige USB-C hubs zijn krachtig genoeg om uw laptop op te laden via de USB-aansluiting. Controleer de productpagina van de USB-hub om te zien of deze functie is inbegrepen voor uw laptop.

Ontwerp

USB C hubs zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en afwerkingen, van smalle kolommen van kleurrijk plastic tot gehurkte kubussen van geborsteld aluminium. Sommige zijn beter geschikt voor draagbaarheid, terwijl andere zijn ontworpen om op uw bureau te blijven liggen.

Extra kabels

De meeste USB C hubs worden niet geleverd met de verschillende kabels die u nodig heeft om uw externe apparaten aan te sluiten. Zorg ervoor dat u alle nodige kabels hebt om uw gadgets aan te sluiten.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.