Mobiel bellen schadelijk voor de gezondheid?

Vroeger hadden we allemaal een vaste telefoon in huis en was PTT de telecom aanbieder. In die tijd was de telecomwereld dus bijzonder overzichtelijk. Maar sinds de opkomst van de mobiele telefonie kwamen er steeds meer verschillende aanbieders van mobiele abonnementen en zijn er ontzettend veel verschillende mobiele smartphones op de markt. De iPhone en de Samsung Galaxy zijn in die markt zeer populair. We willen tegenwoordig dan ook alles kunnen doen met onze mobiele telefoon, dus niet alleen maar bellen. Het accent wordt de laatste tijd echter verschoven van bellen naar internetten met de smartphone. Bij verschillende telecom aanbieders kun je tegenwoordig abonnementen afsluiten waarbij er alleen betaald dient te worden voor dataverbruik en bellen zelf gratis is. Maar om terug te komen op dat mobiel bellen, zijn er schadelijke gevolgen voor de gezondheid door al dat mobiele bellen door de ether?

Onderzoek mobiel bellen en de gezondheid

Uit recent onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat kinderen van vijf jaar die meer dan twee keer per week bellen met een mobiele telefoon, twee jaar later een slechtere nachtrust hebben dan kinderen van die leeftijd die niet zo vaak mobiel hadden gebeld. De oorzaak is echter niet de straling waaraan de kinderen blootgesteld werden door het gebruik van de mobiele telefoon, kennelijk spelen andere factoren een rol maar welke, dat is eigenlijk nog onduidelijk.

Hersentumor door mobiel bellen?

De invloed van straling van mobiele telefoons of stress door straling zijn al jaren onderwerp van gesprek onder onderzoekers en gebruikers van smartphones. De angst bestond dat mensen die veel gebruik maken van een mobiele telefoon een grotere kans zouden hebben op het krijgen van een hersentumor. Echter, er is nooit wetenschappelijk aangetoond dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Toch zijn er bedrijven die folie op de markt hebben gebracht dat de straling door mobiele telefoons zou moeten tegenhouden.
Wel zouden we ons kunnen voorstellen dat we van al dat mobiele bellen en internetten niet rustiger worden op geestelijk gebied. Constant krijgen we prikkels binnen door al het nieuws en berichten die maar binnenkomen op onze smartphones. En we willen natuurlijk overal bij zijn en vooral niets missen, niet echt bevorderlijk voor een ontspannen geest natuurlijk.
Dus het lijkt er op dit moment op dat, als er al schadelijke gevolgen zijn voor de gezondheid door mobiel bellen, dat dan vooral op geestelijk vlak zal zijn en niet lichamelijk. De toekomst zal daar vast en zeker uitsluitsel over geven want de onderzoeken naar de gevolgen van mobiel bellen gaan onverminderd door.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.