Nieuwe CV ketel

Je zit er nooit op te wachten, maar toch zal het ooit zover zijn: de CV ketel moet vervangen worden. Je zult dan een nieuwe CV ketel moeten aanschaffen, maar waar moet je dan eigenlijk op letten? Wat is het verschil tussen de ene en de andere CV ketel, of zijn ze tegenwoordig allemaal hetzelfde en maakt het eigenlijk niet meer uit welke CV ketel je kiest?

Waarom moet ik dit weten? Ik hoef toch geen CV ketel uit te zoeken?

Je kunt natuurlijk naar een loodgieter uit de buurt gaan – wellicht een waar je goede ervaringen mee hebt – maar dan krijg je nog niet altijd het perfecte advies voor jouw situatie. Helaas is een loodgieter lang niet altijd onpartijdig. Dat is ook wel logisch tot op zekere hoogte aangezien een loodgieter natuurlijk verdient aan de CV ketel die hij jou verkoopt. Wanneer je dus een nieuwe CV ketel aanschaft, is het verstandig om te zorgen dat je enige basiskennis hebt van de CV ketels die er op de markt verkrijgbaar zijn.

De grootte van de ketels is verschillend

Het grootste verschil tussen de diverse CV ketels zit ‘m in de grootte van de tank. Een kleine CV ketel kan minder warm water herbergen dan een grote CV ketel. Toch is groot lang niet altijd beter aangezien groot ook inhoudt dat er meer energie gebruikt wordt om die grote ketel continu van warm water te voorzien. Wanneer je dus een lage warm water behoefte hebt, is een kleinere ketel vaak ook al prima.

Hoeveel rendement?

Tegenwoordig zijn er HR ketels met een rendement hoger dan honderd procent. Het is verstandig om voor een dergelijke ketel te kiezen. Je bespaart daarmee immers flink op de gasrekening. Vooral wanneer je nu nog een ouderwetse, niet HR ketel hebt kan de besparing al fors oplopen!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.