Scooter kopen

Je wilt een scooter kopen, maar waar moet je nou precies op letten? Er zijn inmiddels een heleboel verschillende soorten en modellen scooters verkrijgbaar waardoor het soms onduidelijk kan zijn wat of welke nu het beste bij jou past. Zo zijn er onder andere retro scooters verkrijgbaar die je bijvoorbeeld veel ziet rijden in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Maar er zijn ook veel verschillende sportieve scooters te koop zoals de modellen van onder andere Yamaha en Peugeot. Heb je liever een scooter met een wat eenvoudiger design, dan kiezen de meeste mensen voor een stadscooter zoals bijvoorbeeld een Kymco Vitality.

Retro scooter kopen

Tegenwoordig zijn voornamelijk in de grote steden de zogenaamde retro scooters erg populair. Dit zijn scooters met een retro look en feel die gecombineerd wordt met de moderne techniek van nu. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de verschillende modellen van Vespa, die zich kenmerken door de zeer goede bouwkwaliteit en de kenmerkende klassieke look.

Yamaha scooters

Het merk Yamaha is al jaren bekend vanwege zijn sportieve Yamaha Aerox, en de zeer degelijke Yamaha Neo’s. Tegenwoordig is bijvoorbeeld de Yamaha Aerox zowel verkrijgbaar met een stille en zuinige 4 takt motor, als met een hoogtoerige 2 takt motor. De Yamaha Neo’s heeft voornamelijk zuinigheid mee gekregen in het ontwerp, want dankzij de moderne 4 takt motor met injectiesysteem, haalt deze scooter wel 1:55 tot 1:60! Als vergelijking halen de meeste andere scooters slechts 1:40.

Motorscooters

Naast snorscooters en bromscooters welke begrenst worden op hun maximum snelheid, zijn er ook motorscooters. Alle scooters waarvan het motorblok een grotere cylinderinhoud heeft dan 49cc vallen onder deze categorie. Dit zijn scooters waar je een A rijbewijs voor nodig hebt. Deze scooters worden dan ook niet begrenst op de maximum snelheid. Je kunt motorscooters kopen met een cylinder inhoud van 125cc tot wel 800cc. De meeste motorscooters met een 125cc motorblok halen een topsnelheid van ongeveer 90 à 100km/h Er zijn ook motorscooters met een 300cc motorblok, en deze halen vaak topsnelheden van rond de 150km/h. Als je veel in de binnenstad rijdt is een 125cc motorblok vaak meer dan voldoende. Maar kom je ook veel op snelwegen, dan is het vaak raadzaam om voor een zwaarder motorblok te kiezen, zoals een 300cc motorblok.

Tweedehands scooters

Een tweedehands scooter kopen? Voor veel mensen die niet zo vaak op een scooter rijden, of slechts kleine afstanden afleggen, is een tweedehands scooter vaak een goede optie. Dit scheelt vaak honderden euro’s in aanschafprijs. Er zijn ook veel mensen die graag hun gebruikte scooter verkopen, omdat zij een ander model willen, of te weinig rijden en daarom hun scooter verkopen. Daar kun jij van natuurlijk van profiteren en waarom zou je dat ook niet doen? Als een scooter goed onderhouden is, is er vaak geen enkele reden om meer geld uit te geven dan nodig is voor een snorscooter, bromscooter of motorscooter.

Een scooter leasen

Wat bij veel mensen niet bekend is, is dat het ook mogelijk is om een scooter te leasen. Het voordeel van een scooter leasen is natuurlijk dat je niet meteen het gehele aankoopbedrag hoeft te betalen. Zo is het mogelijk om te genieten van een nieuwe scooter uit de showroom, zonder dat je voor enorm hoge kosten komt te staan. Bij Fast & Furious kun je terecht voor al jouw vragen over het leasen van een scooter.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.