Sterker worden? Creatine kan je helpen

In de jaren 70 van de vorige eeuw ontdekten wetenschappers dat creatine als supplement de fysieke prestaties kan verbeteren. Het duurde niet lang voordat atleten dit ook in de gaten kregen. Iedereen ging aan de creatine waardoor het binnen korte tijd erg populair werd. Vanaf deze tijd is creatine één van de populairste supplementen onder atleten. Het is voor een lange tijd onderzocht en nog steeds wordt er onderzoek naar gedaan. Nieuwe feiten over de kracht van creatine komen zelfs nu nog ieder jaar naar buiten.
Wat doet creatine?
Creatine vergroot de spierkracht, zorgt voor een toename van de spiermassa en het herstel gaat ook sneller. De boost die creatine geeft is vooral voordelig bij sporten met een hoge intensiteit zoals sprinten of gewichtheffen. Het is geen doping en het staat dus ook niet op de WADA-dopinglijst. Dit komt doordat creatine niet schadelijk is voor het lichaam. Het is een lichaamseigen stof die ook door het lichaam zelf aangemaakt wordt.

Hoe wordt creatine gebruikt?

Er is een beginfase waarin creatine geladen wordt. Dit betekent dat er zo snel mogelijk naar het goede creatine niveau gegaan wordt. In de beginfase betekent dit 20 tot 25 gram creatine per dag. Dit kan als poeder gemengd worden met water of vruchtensap en opgedronken worden. In de onderhoudsfase wordt de hoeveelheid creatine op peil gehouden. In deze fase wordt er 3 tot 5 gram creatine per dag ingenomen.

Creatine kopen
Er zijn verschillende soorten creatine die verkocht worden. Monohydraat is de meest voorkomende vorm van creatine. Deze soort wordt gezien als de standaard vorm. Hiernaast zijn er nog veel meer benamingen van creatine. Deze namen worden meestal door slimme marketeers verzonnen waardoor het lijkt alsof de creatine nog beter is. Jammer genoeg is dat meestal niet zo. Creatine kopen wordt er alleen maar moeilijker door. Het is verstandig om de standaard vorm te kiezen zodat je weet wat je krijgt. Bekijk de monodraat aanbiedingen op deze website.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.