Tips voor het kiezen van je juiste vloer in je huis

Het kiezen van een nieuwe vloer in huis kan een lastige klus zijn. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten, zodat je de juiste vloer voor jouw huis uitkiest. Ben je van plan om een nieuwe vloer aan te schaffen? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

Welke soorten vloeren zijn er?

Wanneer je een keuze wilt maken voor het materiaal van de vloer, zijn er veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer. Houten vloeren zorgen voor een authentieke uitstraling in huis. Deze vloeren vragen wel veel onderhoud en is misschien wat onhandig als er kleine kinderen in huis zijn. Een van de populairste vloer soorten in Nederland is het laminaat. Laminaat bestaat uit 4 lagen met bovenop een kunststof laag. Deze lagen hebben allemaal verschillende soorten printen. De populairste print is de hout look. Laminaat heeft over het algemeen een lage prijs, is makkelijk in het onderhoud en ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Laminaat is wel een materiaal wat na enige tijd volledig vervangen zal moeten worden. Wanneer je wilt gaan voor een makkelijke vloer is de floorify vloer misschien wel iets voor jou. Deze vloer is eigenlijk tegen alles bestemd. Ook kan deze vloer zonder moeite in de badkamer worden gelegd. Deze vloer is op veel manieren en locaties in huis te gebruiken.

Waar moet je op letten als je een nieuwe vloer gaat kopen?

Wanneer je een vloer gaat uitkiezen is de indeling van je kamer het belangrijkst. Als je bijvoorbeeld een redelijk grote woonruimte hebt, kan het al snel druk ogen wanneer je een vloer neemt met veel details. Denk ook goed na over waar je de vloer gaat leggen en hoe deze gebruikt gaat worden. Dit heeft namelijk veel invloed op het soort materiaal. Wanneer er kleine kinderen aanwezig zijn is het bijvoorbeeld niet handig om een houten vloer te nemen. Kinderen zullen vaak drinken of wat anders laten vallen en hier is een houten vloer niet voor gemaakt. Let ook op de lichtinval in jouw huis. Als de nieuwe vloer een patroon heeft is het verstandig om dit patroon te leggen in de richting van de lichtinval. Op deze manier creëer je meer diepte in de ruimte. Wanneer je twijfelt tussen een aantal vloeren kun je altijd een proefstaal meenemen. Zo kun je thuis op je gemak kijken hoe het eruit zou komen te zien.

De kleur van de vloer

Ga je een nieuwe vloer uitzoeken? Dan is de kleur van de vloer ontzettend belangrijk. Bij het kiezen van een kleur is het goed om te letten op de grootte van de ruimte. Wanneer de kamer klein is, is het slim om te kiezen voor een lichte kleur. De kamer zal met een donkere kleur heel klein lijken. Denk ook na over wat voor sfeer je wil creëren. De kleur van de vloer heeft hier erg veel invloed op. En denk altijd aan het totaalplaatje.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.