Tips voor je ideale badkamer

Ga je binnenkort intrekken in je nieuwe woning? Of is je badkamer aan vernieuwing toe? Vaak is het nog een hele klus alles in de inrichting te verwerken wat je vooraf voor ogen had. Wij geven je drie tips voor het ontwerpen van je ideale badkamer!

Zo creëer je uitstraling!

Allereerst is het belangrijk neutrale kleuren te gebruiken. Hierdoor blijft de uitstraling tijdloos, wat ook meehelpt bij een eventuele verkoop. Het is natuurlijk wel mogelijk een mooie eyecatcher te gebruiken om extra sfeer te creëren. Wanneer je de vloer en de muur in elkaar laat overlopen, zorg je ervoor dat de ruimte groter lijkt. Dit is ook het geval wanneer je gebruik maakt van een effen ondergrond en grote tegels. Nog een manier om een kleine badkamer groter te laten ogen is een glazen douchewand. Dit zorgt voor een meer open uitstraling dan een stenen muurtje omdat je er letterlijk doorheen kan kijken. In het meest ideale scenario kan de glazen wand worden open geschoven of weggeklapt zodat het nooit in de weg staat.

Niet vergeten!

Accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken in een badkamer. Zorg voor een mooie, grote spiegel om de ruimte optisch groter te laten lijken. Verlichting is ook erg belangrijk en hier zijn verschillende opties voor. Zo kun je losse lampen neerzetten, lampen op een standaard, maar ook ingebouwde lampen in het plafond of in bijvoorbeeld de spiegels. Probeer zo veel mogelijk artikelen als wattenstaafjes, tandpasta en haargel weg te werken in dichte kastjes zodat het opgeruimd oogt.

Geen pottenkijkers

Wanneer je lekker staat de douchen is privacy natuurlijk wel gewenst, maar ook al is het alleen voor de uitstraling, raamdecoratie mag niet ontbreken! Omdat de badkamer één van de vochtigste ruimtes in huis is, is het verstandig raambekleding uit te zoeken die zeer vochtbestendig is zodat het lang meegaat.  PVC jaloezieen zijn een uitstekende optie, naast de vochtbestendigheid zijn ze ook zeer sfeervol, en lijken erg op houten jaloezieën.  Daarnaast zijn plissegordijnen geschikte raambekleding voor de badkamer, mits ze na het douchen uitgehangen worden om te drogen.

Genoeg inspiratie opgedaan? Veel succes met het inrichten van je badkamer!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.