Top 3 meest isolerende raamdecoratie

Raamdecoratie heeft verschillende functies. De meest gebruikte functies zijn, privacy bieden, verduisteren en sfeer maken. Maar wist jij dat raamdecoraties ook een isolerende functie hebben. Raamdecoratie reguleert de tempratuur in jouw woning. Dit is goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Hieronder kan je de top 3 meest isolerende gordijnen vinden, lees snel verder. 

Verduisterende dubbele honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen bestaan uit een systeem waaraan een geplooide (plissé) doek is bevestigd. Vanaf zijaanzicht ziet de stof eruit als een zigzag (bij een enkele stof) of als een honingraat (bij een dubbele stof). Plisségordijnen kies je met een verduisterende, licht doorlatende of transparante stof. 

Verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg populair en eenvoudig te bedienen. Je hebt bij rolgordijnen de keuze uit alle kleuren en verschillende soorten stoffen: transparant, semi-transparant, verduisterend of screendoeken. Het past bij elk interieur, want je kunt rolgordijnen online naar wens samenstellen.

Rolgordijnen met een gemetalliseerde achterkant (screendoeken)

De meest isolerende rolgordijnen zijn de verduisterende en rolgordijnen met gemetalliseerde achterkant (ook wel screendoeken, door de zilveren reflectie laag). Slaapkamer rolgordijnen zijn vaak voorzien van een blackout coating en zijgeleiding, zodat er minimaal licht naar binnenkomt.

Wat zijn de voordelen van isolerende gordijnen?

Zonwarmte tegenhouden

Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, zijn isolerende gordijnen. Veel warmte gaat verloren via het raam. Zo kan je raamdecoratie in de zomer gebruiken om de (zon)warmte tegen te houden. Door het afschermen van het felle zonlicht, komt de hitte minder snel naar binnen en is de kamertempratuur makkelijker te reguleren. Op deze manier kan je energie kosten besparen, door bijvoorbeeld de airco of ventilator minder te gebruiken. 

  • Het houdt (zon)warmte tegen
  • Minder energieverbruik door airco of ventilator

Minder stookkosten

Tijdens de winter maanden houdt isolerende raamdecoratie de warmte juist binnenhuis. Daardoor kunnen jou stookkosten een stuk lager zijn. Met isolerende raamdecoratie verminder je dus de energieverbruik. Vooral als je nog enkel glas hebt, met enkel glas kan isolerende raamdecoratie optreden als compensatie. Het is dan dus zeker aan te raden om dit soort gordijnen te nemen. Bij plissé gordijnen op maat kan er het minste warmte ontsnappen én het minste kou naar binnen komen, omdat deze goed aansluiten tegen het raam.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.