Tuinmeubels van rotan

Tuinmeubels van rotan zijn al lang uit de mode. Rotan maakt echter al enkele jaren een opleving door. Rieten en geweven meubels zijn dus weer in de mode. En niet helemaal verkeerd. De voordelen wegen op tegen de nadelen, vooral bij rotanmeubelen.

Wat is rotan?

Rotan bestaat uit de stam van de rotanpalm en is dus een hout. Het mag echter niet worden verward met polyrotan. Polyrotan is, zoals de naam al doet vermoeden, niet van hout, maar van kunststof.

Voordelen van rotan

Vanwege het gebruikte hout worden rotan meubelen gekenmerkt door hun duurzaamheid en het zeer lage gewicht. Maar ze zijn nog steeds stabiel als massief houten meubels. Een ander voordeel is duurzaamheid. Rotan is een hernieuwbare grondstof. Een rotanpalm is in slechts vijf tot zeven jaar terug gegroeid. Deze grondstof is qua duurzaamheid nauwelijks te overtreffen. En als natuurlijke kleuren niet in de smaak vallen, kunt u ook gekleurde rotanmeubels kopen. Iedereen moet echter zelf weten of de kleur van het natuurlijke hout er niet mooier uitziet.

Nadelen van rotan

Rotan is een natuurlijk materiaal. Helaas is dit grote voordeel ook een nadeel. Omdat onbehandeld rotan niet weerbestendig is. Bovendien bestaat er bij slecht weer een risico op schimmelaanval. Als u rotan meubelen buitenshuis wilt gebruiken, moet u dit eerst behandelen. Het is logisch om de meubels te laten groeien voordat je ze voor het eerst gebruikt. Zo wordt een zekere weersbestendigheid bereikt. Sommige in de handel verkrijgbare rotanmeubelen zijn door de fabrikant al voorzien van een dun laagje plastic. Ze kunnen daarom ook buiten worden gebruikt. Overweeg echter voordat u koopt of meubels van polyrotan niet logischer zijn voor gebruik buitenshuis. Het plastic is immers absoluut weerbestendig en vlekt niet.

Rotan tuinmeubelen kunnen echte eyecatchers zijn. Ze zijn visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te vervoeren. Als je milieubewust leeft, moet de duurzaamheid van rotanmeubelen doorslaggevend zijn. Als de rotan meubelen niet per se buitenshuis moeten worden gebruikt, moet u overwegen of de volgende meubelen niet van rotan gemaakt moeten worden in plaats van massief hout.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.