Van driewieler naar 24 inch

Bijna ieder kind in Nederland leert fietsen. In het begin vinden ze het vaak eng, maar daarna zijn ze niet meer van de fiets af te krijgen. Elk kind die begint met fietsen start op een driewieler of een loopfiets. Hierna krijgen de meesten kinderen een speelfiets van 12 inch. In het begin bevatten de speelfietsen nog zijwieltjes, maar deze kunnen er later afgehaald worden. Kinderen mogen pas echt deelnemen aan het verkeer als ze een echte kinderfiets hebben. Je kunt een kinderfiets kopen in verschillende maten. Onderstaand een overzicht van de maten kinderfietsen en voor welke leeftijden deze geschikt zijn:
– 16 inch kinderfiets voor 4 tot 6-jarigen
– 18 inch kinderfiets voor 7 tot 8-jarigen
– 20 inch kinderfiets voor 8 tot 10-jarigen
– 24 inch kinderfiets voor 10 tot 11-jarigen.

Tegen de tijd dat de meeste kinderen naar de middelbare school gaan, rond de 12 jaar oud, kunnen ze op een gewone fiets rijden.

Loopfiets steeds populairder
De afgelopen jaren is de loopfiets een trend geworden. Loopfietsen zijn erg geschikt voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar oud. Een aantal voordelen van een loopfiets ten opzichte van een driewieler:
– kinderen leren sneller lopen
– de ontwikkeling van de beenspieren gaat sneller
– kinderen leren hun evenwicht bewaren.

Vooral het ontwikkelen van meer evenwicht gaat sneller met een loopfiets. Dat komt omdat een loopfiets geen zijwieltjes heeft. Kleine kinderen moeten dus hun voetjes aan de grond houden terwijl ze vooruitlopen. Hiermee wordt een groot gedeelte van het evenwicht opgevangen. Vervolgens zoeken ze zelf de balans om vooruit te komen en kunnen ze, na steeds meer oefenen, ook de snelheid verhogen. Uiteindelijk kunnen kinderen op een loopfiets iets sneller vooruitkomen dan op een driewieler wat voor veel ouders erg makkelijk is. Na de loopfiets stap je over op een kinderfiets.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.