Voordelen van elektrische zit sta bureaus

De voordelen van elektrische  sta bureaus zijn eenvoudig.

Zit sta werkplekken hebben de toekomst op het gebied van kantoorinrichting. In Scandinavië (de koploper op het gebied van flexwerken) zijn ruim 70% van de werkplekken ingericht met sta zit bureaus. De richtlijn die daar wordt aangehouden is om 20% van de effectieve werktijd te staan. Dit komt al gauw neer op zo’n anderhalf uur per dag.

Het afwisselen van werkhouding heeft positieve effecten zoals:

  • Betere en langdurige concentratie
  • Minder fysieke klachten
  • Kans op hart en vaatziekten verminderd

Zit sta bureau handmatig, elektrisch of via een gasveer verstelbaar?

Sta je voor de keuze van het aanschaffen van nieuwe bureaus? Dan is het raadzaam om je goed te oriënteren. Welke ruimte heb je, voor welke medewerker is het bureau bedoeld?

Ook zit sta bureau’s zijn elektrisch te verkrijgen, dit is een luxe die veel mensen prettig vinden. Hieronder de opties voor een zit sta bureau.

  • Handmatig verstelbaar; is eenvoudig in hoogte aan te passen door simpelweg te draaien aan een zwengel. Over het algemeen zitten deze onder het bureaublad gemonteerd.
  • Elektrisch verstelbaar; hierbij wordt er gebruik gemaakt van een elektromotor die verwerkt zit in het onderstel. Door één van de knoppen in te drukken is het bureau in hoogte te verstellen.
  • Gasveer verstelbaar; door aan een hendel te trekken gaat het bureaublad omhoog en door de hendel aangetrokken te houden en het blad naar beneden te duwen gaat het bureaublad omlaag.

Ergonomisch werken aan een zit sta bureau

De sta-zit bureaus zijn makkelijk en snel in hoogte te verstellen. Een aanrader qua investering voor je medewerkers. Het komt ten goede van gezondheid van je collega’s. Zitten wordt namelijk het nieuwe roken genoemd. Mensen die het grootste deel van de dag zitten ontwikkelen vaak fysieke klachten. Heel vaak groeien deze klachten uit tot ernstige, chronische aandoeningen. Denk aan rug en nekklachten, RSI, bloed en vaatziekten etc.

Kortom je kan een hoop ellende voor blijven door je werkplek dynamischer te maken met een zit sta bureau!

Zit sta bureau hoe werkt het?

Deze bureaus zijn snel en eenvoudig in te stellen. Binnen de kortste keer heb je je zit werkplek verander in een sta werkplek. Bij een zit-sta bureau is het verstandig om ongeveer 4 tot 6 keer per dag af te wisselen tussen zitten en staan. De juiste sta hoogte vind je door je armen in een hoek van ongeveer 90° ontspannen op het bureaublad kan laten rusten. Dit houdt dus in dat dit voor iedereen anders is, neem dus altijd even de tijd om dit goed af te stellen. Deze bureaus zijn snel en eenvoudig in te stellen, dus het kost nauwelijks tijd.. Binnen de kortste keer heb je je zit werkplek verander in een sta werkplek.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.