Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Zonnepanelen worden de laatste tijd steeds populairder. In de afgelopen 10 jaar hebben erg veel mensen ervoor gekozen om zonnepanelen aan te schaffen. Ook bij veel nieuwbouwwoningen worden zonnepanelen standaard aangebracht.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Het gebruik van zonnepanelen zorgt voor een duurzame en milieuvriendelijke manier voor het opwekken van energie. Zon en wind zijn eeuwige bronnen van energie en zullen nooit opgaan. Het gebruik van zonnepanelen is dus een 100% groene bron van energie. Door het gebruik van zonnepanelen draag je bij aan het verduurzamen van de wereld. De zon geeft namelijk energie af in de vorm van zonnestralen. Deze zonnestralen bestaan uit warmte en licht. Het paneel zelf bestaat uit verschillende zonnecellen. Deze zonnecellen bestaan weer uit 2 verschillende laagjes. Wanneer er zon op de panelen valt ontstaat er stroom tussen deze 2 laagjes. Via een zogenoemde omvormer wordt deze stroom via de meterkast omgezet in bruikbare elektriciteit. Het gebruik van zonnepanelen hebben ook een positieve invloed op je portemonnee. Zonnepanelen zijn eigenlijk een investering. Deze investering zorgt voor een rendement van 25 jaar. De gemiddelde tijd waarin je de aanschaf van de zonnepanelen hebt terug verdient is 6 jaar. Het is wel verstandig om een zonnepanelen offerte aan te vragen om dit zeker te weten.

Waar moet je op letten?

Je hebt de stap genomen, je gaat zonnepanelen kopen. Wanneer je opzoek gaat naar de juiste panelen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Van te voren is het handig om te weten hoeveel panelen je nodig zult gaan hebben. Wanneer je een keuze gaat maken in de panelen is er ook veel verschil in uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwart of blauw paneel. Bij de blauwe zonnepanelen zit er dan meestal nog een aluminium rand omheen. Sommige mensen vinden dit mooier, en kiezen dus daarvoor. Wanneer je gebruik gaat maken van de zonnepanelen wil je er natuurlijk zoveel mogelijk rendement uit zien te halen. Kies in dit geval altijd voor een zonnepaneel met een efficiency van ongeveer 15 รก 17%. Ook de capaciteit van het zonnepaneel is belangrijk. Wanneer je weinig ruimte hebt om zonnepanelen te plaatsen, is het verstandig om voor een paneel te gaan met een hoge Wp. Op deze manier haal je toch nog zoveel mogelijk rendement uit je zonnepanelen.

Voordelen van het hebben van zonnepanelen

Aan het aanschaffen en gebruiken van zonnepanelen zijn veel voordelen verbonden. Een groot voordeel is de subsidie. Bij veel situaties kom je in aanmerking voor subsidie wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. Door de subsidie kun je bijvoorbeeld de BTW terugvragen. Dit scheelt je weer 21% van de aanschafprijs. Je draagt natuurlijk ook bij aan het verduurzamen en schoner maken van de wereld. Dit komt omdat de zon een natuurlijke energiebron is. Na een aantal jaren zullen de maandelijkse kosten ook omlaag gaan. De aanschaf van de zonnepanelen kost natuurlijk wel wat, dit heb je meestal na een aantal jaar terug verdient. Wanneer je een koopwoning hebt kunnen de zonnepanelen ook zorgen voor een meerwaarde wanneer je je woning gaat verkopen.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.