Waarom een huis verduurzamen?

De afgelopen jaren is het steeds vaker in het nieuws dat onze planeet te maken heeft met meerdere problemen. Zo wordt er bijvoorbeeld te veel stikstof uitgestoten, waardoor onze ozonlaag langzamerhand steeds slechter wordt. Deze beschermlaag kan hierdoor de gevaarlijke zonnestralen niet meer tegenhouden. Dit brengt gezondheidsrisco’s met zich mee voor zowel mens als dier. Om de klimaatcrisis een halt toe te roepen, kiezen steeds meer huizenbezitters ervoor om hun woning te verduurzamen. Maar waarom zou je een huis verduurzamen als je niets om het milieu geeft? In deze blog benoemen wij dan ook zes verschillende punten die ontzettend gunstig zijn voor jou. Zo wordt het redden van het klimaat wel heel aantrekkelijk!

1. Gezond binnenklimaat

Het is inmiddels algemeen bekend dat een goed geïsoleerd huis veel voordelen met zich meebrengt. Het isoleren kunt u bijvoorbeeld realiseren door dubbele beglazing te nemen met moderne aluminium kozijnen. Hiermee verhoog je niet alleen het comfort in huis, maar creëer je ook direct een gezond binnenklimaat. Dit is mogelijk doordat de warmte blijft hangen en vervuilende stoffen afgevoerd worden dankzij een constante aanvoer van verse lucht. Ideaal als je tegenwoordig thuiswerkt.

2. Lagere woonlasten

Natuurlijk is een gezond binnenklimaat wenselijk voor je gezondheid. Maar wist je dat je door te verduurzamen ook lagere woonlasten kunt krijgen? Dit is mogelijk door te kiezen voor zonnepanelen of een warmtepomp. Bij beiden wek je eigen energie op, waardoor je uiteindelijke energieverbruik aanzienlijk lager wordt. Hierdoor ben je minder afhankelijk van externe energieleveranciers en worden je woonlasten voorspelbaar. Je kunt nu immers voorspellen hoeveel je energiekosten worden. Iets dat voorheen onmogelijk was!

3 Langere levensduur

Kies je ervoor om te gaan verduurzamen? Dan kies je indirect voor een lange termijn oplossing. Duurzaamheid is namelijk iets van de lange termijn. Inmiddels is het zelfs zo dat een verduurzaamd huis langer meegaat dan een niet-duurzame woning. Dit komt de waarde van je huis weer ten goede.

4. Eigentijdse uitstraling

Tijdens het verduurzamen van een woning krijg je te maken met een aantal moderne upgrades. Hierbij kan je denken aan vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepomp. Deze laatste twee zijn zichtbaar en geven je huis daardoor een eigentijdse uitstraling. Ook het isoleren van de gevel en een aluminium schuifpui geven een woning een compleet ander uiterlijk. Hierdoor wordt jouw woning fris en eigentijds.

5. Goed voor het milieu

Vanzelfsprekend draagt het verduurzamen van je huis bij aan een betere wereld. Door zelf energie op te wekken, verbruik je immers minder fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen staan erom bekend dat ze veel CO2 uitstoten. Door ervoor te kiezen om geen gas meer te gebruiken, is jouw woning niet meer verantwoordelijk voor een ernstige CO2 uitstoot. Dit is uiteindelijk goed voor het milieu.

6. Financiële meerwaarde

Als laatste draagt het verduurzamen bij aan een financiële meerwaarde van jouw woning. Hiermee kan je het verduurzamen eigenlijk zien als beleggen in je eigen huis. Al die energieneutrale oplossingen geven je woning namelijk een moderne upgrade. Hiermee stijgt direct de waarde van je huis. Tegenwoordig stijgt een woning standaard met €25.000 na verduurzamen. Door een subsidie aan te vragen bij de overheid kan je hiermee een flinke winst behalen. Op deze manier wordt het verduurzamen wel heel aantrekkelijk. Waar wacht je nog op?

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.