Wasdrogers

Wasdrogers zijn praktische huishoudelijke hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om wasgoed te drogen, ongeacht het weer. Wasdrogers zijn ook ideaal voor kleinere appartementen zonder balkon of een andere manier om uw was te drogen terwijl u er naar uitkijkt. Als u besluit een dergelijk apparaat te kopen, merkt u al snel dat er een breed scala aan verschillende modellen op de markt is. Daarom is het logisch om de verschillende soorten wasdrogers te leren kennen voordat u koopt, om het beste model te vinden als u een nieuwe wasdroger kopen moet.

Droog wasgoed met moderne technologie

De technologie voor huishoudelijke apparaten wordt voortdurend verbeterd en er komen nieuwe wasdrogers op de markt die op verschillende manieren werken. Terwijl tegenwoordig de meeste drogers het wasgoed voorzichtig en efficiënt drogen, hebben de verschillende soorten apparaten verschillende voor- en nadelen. Sommige apparaten zijn bijzonder energiebesparend, terwijl andere wasdrogers bijzonder snel drogen. Met een vergelijking is snel het juiste apparaat gevonden. Je kunt kiezen uit:

  • Condensatiedroger
  • Luchtafvoerdroger
  • Warmtepompdroger
  • Gasverwarmingsdroger, welke eigenlijk niet meer verkocht wordt.

Luchtafvoerdroger – eerste generatie wasdrogers

De luchtafvoerdroger is een van de eerste modellen wasdrogers die zijn ontwikkeld. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij zo’n droger de warme lucht naar buiten afgevoerd. Het wasgoed zit in een roterende trommel en er stroomt warme lucht doorheen, waaruit het wordt gedroogd. De warme, vochtige, droge lucht die ontstaat, wordt door een slang naar buiten geleid. Daarom moet de luchtafvoerdroger altijd op een buitenmuur staan, zodat de slang door een raam of een opening in de muur kan worden gelegd.
De noodzaak om te voorzien in een apparaat voor de afvoerlucht is een groot nadeel van deze apparaten. Zo’n droger kan niet overal worden geïnstalleerd en via de opening voor de afvoerslang kan verwarmingswarmte ontsnappen. Een groot voordeel is daarentegen de lage aanschafprijs. U kunt krachtige apparaten met tal van extra’s krijgen voor een redelijke prijs en u snel de luxe van een wasdroger veroorloven.

De condensatiedroger: technologie zonder afvoerlucht

De condensatiedroger is een doorontwikkeling van de luchtafvoerdroger. Bij de ontwikkeling van dit apparaat is geprobeerd het nachtelijke deel van de uitlaatlucht te verwijderen. Bij een condensatiedroger wordt de lucht dus gecondenseerd en niet naar buiten afgevoerd. Het resulterende condenswater wordt opgevangen in een speciale container. Zo kan deze droger overal in huis opgesteld worden.
Net als de uitlaatluchtdroger zijn er veel condensdrogers die relatief veel stroom verbruiken. Zorg er daarom voor dat u bij aanschaf kiest voor een apparaat in een hoge energie-efficiëntieklasse. Sommige maatregelen waarmee tijdens het gebruik rekening moet worden gehouden, kunnen ook helpen om elektriciteit te besparen. Dit omvat bijvoorbeeld het grondig wassen van het wasgoed in de wasmachine en het optimaal gebruiken van de juiste lading voor de trommelmaat.

De warmtepompdroger – ideaal om energie te besparen

Als u thuis een wasdroger wilt gebruiken zonder uw elektriciteitsrekening te zwaar te belasten, moet u kiezen voor een moderne warmtepompdroger. Deze apparaten werken met een nieuw ontwikkelde technologie, waarbij eerst warme, droge lucht met de natte was in de trommel wordt geleid.
Een speciaal koelmiddel zorgt ervoor dat de lucht in de warmtewisselaar afkoelt, waardoor het vocht vrijkomt. De thermische energie wordt opgeslagen en gebruikt om de lucht opnieuw op te warmen voordat deze terug in de trommel wordt geleid. Het condenswater stroomt in een container en moet van daaruit regelmatig worden afgevoerd. Deze warmtepomp verbruikt veel minder energie dan een conventioneel verwarmingselement, dat meestal wordt gebruikt in conventionele droogtrommels.
Een warmtepompdroger is energiebesparend, milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk. Bovendien heeft het geen toevoer van verse lucht nodig en kan het overal in huis worden geplaatst. De nadelen van deze apparaten zijn onder meer een hoger geluidsniveau, een langere droogtijd en meestal ook een hogere aanschafprijs. Door de energiebesparing kan dit zichzelf echter snel terugbetalen.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.