Wat is een kredietkaart?

Een kredietkaart is een betaalmiddel. Het is een betaalmiddel die je ook in het buitenland kunt gebruiken. Een pinpas bijvoorbeeld, kan dit  niet altijd. Tenzij je een wereldpas hebt. Bij de meeste dingen kan je gewoon betalen met een kredietkaart, maar niet overal. Bij bijvoorbeeld Albert Heijn pakt het pinapparaat geen kredietkaarten.

Als je betaald met je pinpas, is het geld meteen van je rekening afgeschreven. Dit is bij een kredietkaart niet zo. Hier wordt niet meteen het geld van je rekening afgeschreven maar duurt dit even. Hiervan krijg je aan het eind van de maand een rekeningoverzicht.

Stappenplan kredietkaart aanvragen

Bijna iedereen weet wel wat een kredietkaart is. Maar weten mensen ook hoe je een kredietkaart moet aanvragen? Het is eigenlijk heel gemakkelijk, maar toch is hier in stappen uitgelegd hoe je een kredietkaart moet aanvragen.

 

Stap 1. 

Je moet een kredietkaart aanvragen via internet. Ga naar de website van de bank waar je al een bankrekening open hebt staan.

Stap 2.

Zoek het kopje waarbij de creditcard service wordt verleend en klik hier op.

Stap 3.

Je krijgt nu een stappenplan waar je je eigen gegevens in moet vullen. Dit is de eerste stap van de drie. Je vult alle balkjes in en klikt op volgende (of iets dergelijks). Tip: Zorg dat je je ID of rijbewijs bij de hand hebt, want je moet ook je Burgerservicenummer invullen.

Stap 4.

Vervolgens kom je bij stap 2. Hier moet je je financiële gegevens invullen. Dit zullen gegevens zijn zoals je rekeningnummer en de naam die bij het rekeningnummer hoort.

Stap 5.

Vervolgens klik je weer op volgende (of iets dergelijks) en krijg je de controle en het bevestigen. Dit is de laatste stap. Hierna zal je geïnformeerd worden wanneer je kredietkaart er is en kan je er gebruik van maken!

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.