Welke winkels accepteren Bitcoin en andere currency?

Bitcoins, je kan er niet meer omheen. Het digitale betaalmiddel is ontstaan in 2009 en vertegenwoordigde destijds een waarde van slechts 0,33 €. Ten tijde dat wij dit artikel schrijven is de koers meer dan 8000 euro waard. Wij hoeven dan ook niet uit te leggen dat de mensen die er op tijd bij waren heel veel geld hebben verdiend.

De banken en overheden weten echter niet zo goed wat ze aan moeten met digitale betaalmiddelen. Want buiten Bitcoin zelf, zijn er tegenwoordig veel meer cryptocurrency op de markt. De meest bekende, naast Bitcoin, zijn Ripple, Litecoin en Ethereum. Veel digitale betaalmiddelen richten zich op anonimiteit en privacy. Iets wat volgens overheden misbruikt kan worden om crimineel geld te witwassen. Maar buiten dat om, is een groot kritiekpunt dat de cryptos alleen gebruikt kunnen worden om met elkaar te handelen. In de praktijk zouden er te weinig winkels zijn die cryptovaluta als betaalmiddel accepteren.

In dit stuk gaan we kijken bij welke online en offline winkels je terecht kunt met jouw bitcoins.

Winkels in Nederland

In Nederland zijn er, as we speak, meer dan 300 online en offline winkels die onder andere Bitcoin als betaling accepteren. Dit zijn bedrijven uit verschillende soorten branches. Denk aan horeca, goksites maar ook kunstgalerieën. The Art Shop heeft vestigingen in Leiden en Amsterdam. Bij beide vestigingen kan je schilderijen betalen met BTC. Op Bitcoinspot.nl staat een actuele lijst van alle winkels in Nederland die digitale currency accepteren.

Grote multinationals

Het zijn niet alleen lokale ondernemers en webshops die crypto accepteren. Ook grote bedrijven die wereldwijd gevestigd zien geen probleem in het accepteren van digitale betaalmiddelen. Zo accepteert ondermeer WordPress bestellingen die betaal worden met Bitcoin. Maar ook bij broodjesgigant Subway en zelfs Microsoft kun je terecht. Het feit dat Microsoft BTC accepteert is niet gek. Het was tenslotte Bill Gates zelf die de uitspraak deed; ‘Cryptocurrency are the future of money’ (Youtube video).

Wat brengt de toekomst?

Hoewel er aardig wat winkels zijn die Bitcoin, Ethereum of andere valuta accepteren, gaat het volgens ons nog wel een aantal jaar duren voordat het echt een onderdeel is van de dagelijkse economie. Tot die tijd is het interessant om de website van cryptouniversity in de gaten te houden. Zo blijf je op de hoogte van het meest recente nieuws en informatie over alle cryptocoins.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.