Woontrends van 2016

 

Elk seizoen zien we weer nieuwe woontrends terug in tijdschriften, winkels en natuurlijk op het internet. Naast al deze nieuwe trends zijn er ook weer genoeg nieuwe DIY en kan je met kleine veranderingen je woning omtoveren tot de woontrend van dit moment. Ga je binnenkort verhuizen of is jouw woning wel toe aan een nieuwe trend? Lees dan vooral verder welke woontrends van 2016 je niet mag missen.

 

Woontrend 1: Geweven, gebreide of gehaakte meubels

We zagen het vorig jaar al terug in de details van bijvoorbeeld kussens. De woontrend waarbij geweven, gebreide of gehaakte materialen centraal staan. In 2016 zien we deze woontrend nog meer terug in de patronen van kussens, dekens en kleden. Ook de manden mogen hier niet in ontbreken. Ideaal voor in de badkamer en slaapkamer om bijvoorbeeld je was te scheiden, maar ook zeker leuk in de woonkamer om tijdschriften in te doen of dekens in op te vouwen. Niet alleen een leuke toevoeging voor tussen je meubels, maar tegelijkertijd ook praktisch.

 

Woontrend 2: Ronde meubels

Het is de trend van dit moment: ronde meubels. De ronde vormen geven een speelse twist aan je interieur en past goed binnen de minimalistische, simpele woonstijl. De keuze van het materiaal is hierin erg belangrijk voor het creeren van de juiste sfeer. Is jouw woning meer bohemian en simpel? Kies dan bijvoorbeeld voor een leuk rond tafeltje in de vorm van een boomstronk. Daarnaast zijn er ook leuke tafels verkrijgbaar met verschillende laagjes in ronde vormen. Dit geeft je woning net die extra dimensie. Heb je een wat kleinere woonkamer? Dan is dit ideaal om de ruimte groter te laten lijken. Ook stoelen en lampen zijn steeds vaker in ronde vormen te verkrijgen. Juist de combinatie van ronde en vierkante vormen geven je woning een speelse twist.

 

Woontrend 3: Nude tinten

We zien deze trend niet alleen terug binnen de mode, maar ook in de woonwereld. Vooral de poeder tintent zoals zacht rozen zijn weer terug van weggeweest en geeft je woning net een beetje extra warmte. Ook dit zien we terug in de woonaccessoires zoals kussens, kleedjes en dekentjes voor op de bank. Ook de manden zijn een favoriet in deze kleur en geven je woning een scandinavisch tintje.

 

Wat vind jij van deze woontrends? Iets om te overwegen in je huidige interieur? Kijk voor meer wooninspiratie en meubels op Feelslikehome. De online woonwinkel van dit moment.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.