Zeewier eten, waarom en waar koop je het?

Zeewier; je ziet het steeds meer. Zeewierchips, zeewierburgers, zeewiersalades en ga zo maar door. In deze tijd van de drang naar gezonder en exclusiever eten is zeewier echt in opkomst. Maar waarom eigenlijk? Is zeewier nou echt zo lekker en gezond? Leven al die zeewier-etende-Japanners echt langer? Wij zochten het voor je uit!

Zeewier rijk aan omega 3-vetzuren, ijzer en jodium

Vanuit evolutionair perspectief stammen wij mensen in een ver verleden af van de vis. Qua uiterlijk lijken we tegenwoordig niet meer op vissen, maar van binnen nog wel. Zo lijkt de samenstelling van ons lichaamsvocht weg op die van zeewater. En vissen eten natuurlijk zeewier. Door een aantal wetenschappers wordt zelfs gedacht dat mensen nooit zo slim hadden kunnen worden zonder zeewier. Zeewier is namelijk rijk aan voedingsstoffen die bijdragen aan een optimale werking van de hersenen, zoals omega 3-vetzuren, ijzer en jodium. Daarnaast zit er in zeewier ook een relatief grote hoeveelheid vitamines en mineralen, meer dan in groentes die op het land verbouwd worden.

Seagreens zeewier capsules

Al met al bevat zeewier allerlei bestanddelen die goed zijn voor de gezondheid. Lijkt het je ook wel wat om een keer een zeewierproduct te eten? In de normale supermarkt is het meestal nog niet te vinden, maar als je naar een biologische winkel gaat zal je het wel vinden. Ben je niet zo’n fan van koken, spreekt de smaak van echt zeewier je niet zo aan of wil je zeker zijn van een regelmatige inname van zeewierextracten? Probeer dan eens  100% natuurlijke zeewier supplementen van bijvoorbeeld Seagreens. Elke dag bij het ontbijt een capsule met zeewier en je zult zien dat je binnen de kortste keren (weer) lekker in je vel zit.

WinkelWeetjes

Add your Biographical Info and they will appear here.